Зумба идва в Хасково. Забавлявай се с фитнеса

Зумба е фитнес-танц, който грандиозно покорява света със завидно темпо. Хасковския пионер в аеробиката - клуб Виолена започва първите занимания по ZUMBA FITNESS. Зумба се базира на простия принцип: Забавлявай се, докато отслабваш.

Зумба-тренировката включва и кардио упражнения с елементи на трениране за издържливост, склуптуриране и тонизиране на цялото тяло за бързо постигане на желаните фитнес цели, уверяват от Виолена. Лицензиран инструктор Мая Георгиева треньор и бивш състезател по спортна аеробика, ще води тренировките. Голяма част от Зумба-тренировките ще се прилагат и при физическата подготовка на състезателите от клуба.

Всичко започва през 90-те години в Колумбия. Танцьорът и хореограф Алберто Перез – „Бето” става треньор по аеробика. Той загърбва традиционната музика и съчетава упражненията и гимнастиката с музиката, която е най-близка до сърцето му – салса и меренге. И успехите не закъсняват. Тренировките му привличат множество хора. Перез осъзнава, че е направил откритие – съчетал е аеробиката с жизнените латино танци. Перез се премества по-късно в Америка и оттук започва триумфа на Зумба. В момента Зумба се преподава в 75 страни в света от над 20,000 инструктори, показва кратка справка в интернет.

HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини