Пребиха Илчеви в дома им. Паяците хващат паяжина. Преглед на регионалния печат

"Маскирани пребиха Илчеви в дома им" заглавие над главата в "Новинар юг". Материалът е водещ на крими страницата. Петима гангстери нахлули в 2.30 сутринта в дома на Илчо Илчев в Симеоновград и започнали да налагат него, жена му и майка му със сап на лопата. Всички са с контузни рани, майката на Илчев е със счупен пръст. Нападателите са откраднали пари, златни накити и документи.

Илчеви са притежатели на една от най-големите автоборси в региона. Преди две години управителят на фирмата застреля братът на Илчо, Янчо, а после се самоуби. Веднага след това, някой обра  сейфът на семейството, като според официалните данни, задигнал карабини, гладкоцевна ловна пушка и пари. Крими въртележката за фамилията продължава, въпреки че тя се изнесе от Харманли в съседния Симеоновград.

"Късмет за първите на Стената на плача" Първите 7-класници проверили първото класиране от изпита за елитните гимназии, получиха добри новини. Повечето влезнали там, където искат. Трудно би могло да бъде различно-за 1140 места в гимназиите кандидатстват 1340 седмокласници. Тоест, почти за всеки ученик място. От днес до 29-ти юни, приетите ученици могат да се запишат или да подадат заявление за участие във второ класиране.

"Изграждат за 18 месеца първият на Балканите киноложки център". Той ще бъде в Димитровград в обширния парк "Марица". Парите за центъра са осигурени по европейска програма за териториално сътрудничество България-Гърция 2007-2013 година.

"8 бона от трансфера на Иса в касата на Хасково". ФК "Хасково" вече не съществува, но бившите му възпитаници продължават да носят дивиденти за отбора или поне за тия които държат правата им. Припомняме, че при няколко опита отборът да бъде купен и спасен за футБола, сделката се проваляше, защото ръководството на ФК "Хасково" не даваше правата върху играчите. Имало защо. Бившият нападател на Левски Исмаил Иса ще рита в Турция.

"ДАА вдигна 3 паяка на трупчета в Хасково и Димитровград" Паяците били без лиценз за осъществяване на дейността. Затова даа-джиите им свалиха номерата и ги оставят арестувани за 6 месеца на собственият им наказателен паркинг. Дори и лицензът да бъде спешно изкаран, само съдът може да ги освободи по-рано от ареста. В хасковска община не знаели, че паяците нямат лиценз. ДАА трябвало да ги предупреди.

"Все едно аз да карам без лиценз и друг да ми е виновен" коментира пред haskovo.net един таксиметров шофьор и директно си заяви-това е сива икономика.

"Паяците хващат паяжина за 6 месеца"-темата е водеща и за вестник "Хасковска Марица". Цитират се думите на началникът на ДАА Хасково Антон Ставрев, че паяците нямат лиценз за превоз срещу заплащане. Това се изисквало със законодателни промени от април тази година. На практика от април до сега паяците неправомерно са прибирали парите на хората. Всеки "ужилен" има пълното право да ги съди, твърдят юристи.  Арестуването на паяците съвсем не означава, че гражданите са спасени от глоби, предупреждава "Марица". Скобите и наказателните фишове остават. "Честитките" са 50 лв. Платени до две седмици-25.

"Децата ни са в гроба, виновникът на свобода", чело на вестника. Думите са на почернените семейства от Симеоновград. Вече 2 /два/ пълни месеца след черният Великден, няма повдигнато обвинение срещу Данаил Георгиев, който затри с колата си 6 деца от Симеоновград. Той се разхожда на свобода, а ние вече няма да видим децата си, ридаят родителите.

На нашата прокуратура все нещо не и стига за да измъдри обвинение, вече цели два месеца. Експертиза ли, технически анализ ли или просто капацитет. Прокурори си имат достатъчно.

"ВСС гласува за Росен Русев в четвъртък". Висшият съдебен съвет ще разглежда в четвъртък кандидатурата на съдия Русев за шеф на спецсъда. Той е единственият кандидат. Ако бъде одобрен за поста ще трябва да се мисли какво ще стане с делата които съдията води в хасковският окръжен съд. Единият вариант е да ги поеме чисто нов съдебен състав и делата да тръгнат отначало, другият вариант е да бъде командирован в Хасково до приключването им. Едно от най-значимите дела, които води Русев е казусът БИЛЛА по който подсъдим е градоначалникът Георги Иванов.

"Джипита недоволни от 24 часови дежурства"Лекарите в градовете получават по 11 стотинки на пациент за нощно дежурство. Тези по селата нямат такъв шанс. Просто там няма много лекари, които да се обединят в групова практика. Всъщност в някои села няма не само лекар, но и медицинско лице

"Ученици: Наркотици се продават свободно" Може би навсякъде, но само в Симеоновград учениците го заявиха открито. В петък там бяха инспектори от РЗИ да обясняват кой наркотик колко е вреден. Оказва се че средношколците знаят повоче за наркотиците от инспекотрите. Щото им са предлагани лично. И това била масова практика в Симеоновград.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини