76 на опашка за лудницата. Парламентът гласува „за” Медицинския. Преглед на печата

Криза – продават пералнята на борчлия, заглавие над главата в „Новинар юг”. Съдебен изпълнител вади на тезгяха покъщнината на хасковлия с обща първоначална цена 500 лв.

Лудницата в Пъстрогор пълна, 76 на опашка, водещо заглавие на първа страница в броя. В свиленградското село се намира дом за жени с тежки психически заболявания, всичките 70 места са заети, още повече са записаните, които чакат ред.

7 улици за 1.2 млн. лв. ремонтират в Симеоновград, друг акцент от първа страница. Парите са осигурени от ЕС по програма „Развитие на селските райони”.

11 008 посрещат лятото безработни, водещо на 2-ра. Данните са от вчерашния брифинг на агенцията по заетостта.

Младеж се счупи в бус, заглавие от 3-та. Инцидентът стана миналата вечер в „Орфей”. 16-годишният велосипедист изскочил на платното иззад паркирани коли и бил пометен от бус „Тойота”. Момчето е в болница, но без опасност за живота.

Гюлсен на един бой от златото, акцент от спортната страница. 16-годишната хасковска боксьорка е на път да спечели титла на първенствотото в Сливен.

Посланик кани Злати Гочев да покаже икони във Виена, интервю с реставратора в градската художествена галерия в Хасково – на стр. 6.

Пречистване с Бойко, заглавие на фоторепортаж за откриването на пречиствателната станция край Хасково. Фоторепортерът е следил плътно премиера от кацането на стадион „Младост” до станцията и обратно.

Малко пари и лоши условия пъдят лекари от МБАЛ, анонс над главата в „Хасковска Марица. Темата е разработена на цялата 5 страница. Изредени са имената на лекари, напуснали областната болница, като най-тежко се очертава положението в Спешното, където е останал само един доктор – шефът на отделението д-р Кючюков.

Машиностроителите излизат от кризата, нямат кадри, водещо заглавие на първа страница. На фона на високите нива на безработицата изданието посочва друг ъгъл към проблема – липсата на подготвени кадри за машиностроенето. Примерът е от „Химмаш”, където са принудени да търсят заварчици в цялата страна, но такива липсват. Предприятието едва смогва с увеличените поръчки.

Парламентът гласува за Медицинския, друг акцент от първа страница. Вчера Народното събрание окончателно узакони създаването на филиал на ВУЗ в Хасково. Основната заслуга е на депутатката от ГЕРБ Фани Христова, която направи невъзможното, за да стане това факт още тази година, допълва вестникът. Междувременно вече тече записване за ВУЗ-а, по данни на кандидат-студентския център в „Заря” мнозина са подали документи.

Димитровград приютява бездомници от областта, водещо заглавие на 3 страница. Общината е единствената в областта, която е заявила желание да изгради такъв център. Той ще е с капацитет 20 души и ще подслонява останали без покрив.

„Тракиец” рай за туристи, сърфисти и аквамотористи, един текст на Щерю Щерев на 4 страница.

Галина мачка рекорди в спринта при девойките, водещо на спортната страница. Харманлийката Галина Николова триумфира на 200 м. с резултат 11.87 секунди на състезанието в столицата.

Гришо с първа победа на Уимбълдън, друго заглавие от спортната страница. Хасковлията записа първа победа при мъжете на легендарния стадион.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини