Младежкият правослевен център в Смолян получава духовни дипломи

Малките певци на детски фестивал за православни песнопения

 

Младежкият православен център „ЧИСТИ СЪРЦА” към катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” закриват с празник учебната година.

На 26 юни – Ден на Всички български светии, в 10 часа възпитаниците на центъра ще се присъединят  към Светата литургия в храма.

Половин час по-късно в залата на Неделното училище ще започне празникът, на който са поканени родителите и  гости. Какво са научили и сътворили децата през тази година, ще представи в 130 снимки и презентация 18-годишната Бетина Терзиева. Девойката е участник в един от клубовете към православния център „Деца-журналисти”.

     През тази учебна година  Младежки православен център „Чисти сърца” добави и нови кръжочни групи за извън класни дейности- вокална група за песнопения, театрална трупа и Младежка доброволческа организация.

Всички деца от групите по вероучение, хорово пеене, приложно и изобразително изкуство, дърворезба, клуб „Защо?” и клуб „Деца-журналисти”, ще получат в неделя свидетелства да успешно завършване на духовната учебна година, подписани от  председателя на Сдружението с нестопанска цел „Свети Висарион Смоленски” Здравка Баткова, към което сдружение е центърът „Чисти сърца”.

    Презентацията от 130 снимки и кратък текст към тях, ще покаже дейностите на центъра през завършващата учебна година.

 Сред тях са два концерта пред обществеността на Смолян в Родопския драматичен  театър по повод Деня на християнското семейство и Рождество Христово, с благословението на Негово Високопреподобие архимандрит Висарион.

Клуб „Деца-журналисти”  издаде и 5 броя на вестник за децата „Чисти сърца” – за първия учебен ден и Първи юни и за големите християнски празници Коледа, Великден и Въведение Богородично.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини