Шофьорът на автобуса-убиец остава в ареста

43-годишният Светослав Димитров, шофьор на автобуса -убиец, остава в ареста за 72 часа. Това съобщи за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. По думите му, на Димитров най-вероятно ще му бъдат повдигнати обвинения за причиняване на смърт по невнимание на повече от едно лице. В закона, за такова престъпление се предвидждат от 5 до 15 години лишаване от свобода. От Окръжна прокуратура- Пловдив все още няма потвърждение за наложената мярка на Светослав Димитров.

Следователите работят по двете версии - грешка на водача или техническа неизправност на автобуса. Назначена е и автотехническа експертиза.

На 15 юни автобус по линията София - Бургас катастрофира с 31 пътници в него, като се удари в мантинелата на магистрала "Тракия", след което се преобърна и се самозапали. Шестима от пътниците загинаха на място, други двама починаха по-късно в болница. Сред оцелелите е петгодишно дете, а най-младата жертва е на 14 години.

Загиналите при инцидента са вторият шофьор на автобуса Иван Чакъров, говорителят на ОД на МВР в Стара Загора Йонка Георгиева, пътници от русенското село Средна махала, от град Приморско, Бургас, София, Роман и от Монреал, Канада.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини