Петра Недялкова от Тангра трета в света

С трето място се завърна Петра Недялкова от Тангра от Световния шампионат по джаз танц в Нови сад. Само с четири от своите възпитаници бе там Дорина Инджова, но Тангра постигнаха много добро представяне за страната ни.

2600 участници от 13 страни се конкурираха в танцовата надпревара в Нови сад, която е и Европейско първенство по танц модерн. Двата стила са отскоро в приети от IDO, международната танцова организация, това е второто издание на шампионата. Верни на новаторския дух на формацията, танцьорите от Тангра започнаха да работят в стиловете джаз и модерн, които имат доста различна техника и са предизвикателство към артистичните качества на изпълнител и хореограф.

Четвърта в света е Десислава Стамболова, която достигна до финала на джаз (соло, над 16 год) при силната конкуренция от 41 участнички. Деси бе на финала и в стил модерн. Там тя остана 8-ма.

При „малките”, до 11 години, Петра Недялкова, Алесканда Драгова и Василена Борисова достигнаха финал на модерн Малка група и взеха 6 място финала на европейското. Трите като малка група имат и 10 място (в света) на джаз танц.

Деси Стамболова, четвърта в света на джаз танц, соло над 16 год.

Александра Драгова
Василена Борисова

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини