Пастрок изхвърли с бой от терасата 8-годишно момиче

8-годишно момиченце от Стражица е с опасност за живота след побой, нанесен от пастрока му.

Елмира Албенова е приета в болницата във Велико Търново с фрактура на черепа и на лявата ръка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

30-годишният Атанас Атанасов пребил момиченцето при семеен скандал около 22 часа снощи. Мъжът се нахвърлил върху детето, удряйки го по врата и таза. При побоя момичето паднало от терасата на жилището, което е на първия етаж.

Атанасов живеел от години на семейни начала с 33-годишната майка на детето - Албена, съобщи Дарик радио. Те имали четири общи деца, но момиченцето не било негово и затова често го малтретирал. Мъжът е със съдебни дела за кражби и за средна телесна повреда, нанесена преди година на същото дете. Сега е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Агенцията за закрила на детето.

"Ще бъде издадено предписание на майката и при установяване на риск ще бъдат предприети действия и децата ще бъдат изведени от семейната среда", каза Данка Владимирова - началник отдел "Закрила на детето" в Стражица.

Атанас и Албена не работят. Мъжът бил ангажиран за кратко по национална програма по заетост. Семейството е познато на социалните работници, тъй като получава помощи. Проверките в жилището показали, че условията са задоволителни

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини