МВР не пипа ВИП коли

Списък с 12 луксозни коли, които да не бъдат спирани е бил разпространен в няколко караулки в столицата, предаде бТВ. Тези коли били спонсори на МВР и затова имало специално нареждане те да не бъдат спирани за проверка. Всички тези коли са на 5 фирми, предаде АСН.

Списъкът бил даден от шефа на "Престъпления по пътищата" Васил Илиев. „Няма такова нещо. Някой хвърли клевета и сега ние трябва да доказваме, че нямаме сестра. Това не е истина. Няма хора, които са над закона. Няма такива хора. Няма разпореждане да не се спират. Това е противозаконно”, категоричен бе Васил Илиев.

Не може да има спонсори, има дарители, заяви зам.министърът на МВР Димитър Георгиев.

Според него вече имало назначена проверка по случая, като резултатите от нея щели да бъдат ясни до месец.

Екип на телевизията се е сдобил и с любителски запис, на който въпросният списък се вижда в една от караулките в София, която е на „Околовръстното шосе”. Преди около месец служителите й, както и патрулните екипи на сектор "Престъпления по пътищата", получават списък с номерата, марките и цвета на 12 луксозни автомобила.

Листата е неофициална и по данни на служителите е спусната от началника. Инструкцията е посочените автомобили да не бъдат спирани. Те са собственост на фирми, които са взаимно свързвани. Под скандалния списък пък няма нито подпис, нито печат.

Според разказа на анонимен полицай въпросните коли са спирани предишните месеци. Има два случая, при които е възникнал скандал между проверяващите полицаи и тези, които са били обект на проверката.

Всичко това е описано в сигнал, изпратен на електронната поща за корупция в МВР.

Според Димитър Георгиев не може да се каже, че този, който дарява на МВР, трябва да получи нещо от него: „Това е дарение и МВР не се задължава по никакъв начин да върши каквато и да е услуга на дарителя”.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини