Три дела за мелето пред джамията. Вестниците в неделя

„24 Часа": В склад на лидера на БСП Гуцанов намериха контрабандни цигари

В склада на Транспортноспедиторска кантора ЕООД са открити още 510 мастербокса цигари, марка „Ракел".
Това съобщи за агенция "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Пред "Фокус" той уточни, че след като фирмата е на Борислав Гуцанов, който е областен лидер на БСП във Варна, разбира защо социалистическата партия се изказва срещу акциите, насочени срещу контрабандата с цигари.
По време на специализирана полицейска операция на МВР във Варна е задържан микробус с тайник, като в него са били открити 48 мастербокса с цигари. След като са предприети издирвателни действия, сe e стигналo до складa в Западна промишлена зона - Варна.

„24 Часа": Биха човек на Дал на събора на ДПС в Ихтиман

Полицията предотврати нов сблъсък между симпатизанти на ДПС и на отцепилия се от движението Касим Дал на събора на Ахмед Доган в местността „Демир баба теке" край Исперих, съобщи БНР.
Според съмишленика на Дал - Корман Исмаилов от частната охрана на събора са ударили Белгин Селим от село Смирненски, който е с наранявания по лицето.
Исмаилов каза още, че пострадалият е разпознал един от нападателите и ще си извади медицинско свидетелство.
В началото на приветствените слова на събора групата отцепници издигна плакат с надпис „Вън доносниците на Държавна сигурност от ДПС".

„Новинар": Извиняваме се с цветя за агресията на "Атака" срещу мюсюлманите

Ден след кървавия сблъсък между "Атака" и събралите се на петъчна молитва мюсюлмани в София стартира акция, с която българите се извиниха за проявената срещу мюсюлманите агресия. Инициативата стартира от социалната мрежа Facebook, където създателите на групата приканват хората да поставят цветя пред храма в знак на извинение.
Първото поставяне на цветя беше планирано за 18 часа в събота. Проверка на "Новинар" показа, че още в ранния следобед пред джамията в столицата бяха поставени около стотина цветя. Човек от храма стоеше пред вратата и благодареше за солидарността на всички, дошли да поднесат извиненията си.

„Труд": Три дела за мелето пред джамията

Три дела е образувала Софийската районна прокуратура за сблъсъците пред джамията в София вчера. Това съобщи говорителят на прокуратурата Руси Алексиев пред Би Ти Ви.
Едното досъдебно производство е за хулиганство. Образувано е срещу двама представители на "Атака", които след разпит в Пето РПУ са били освободени. Вече са им повдигнати обвинения.
Дело е било образувано и за нараняванията на депутата от партия Деница Гаджева, която беше замерена с камък. То е срещу неизвестен извършител. Третото дело е за нараняванията на полицаите, които пострадаха при опита да предотвратят сблъсъците.

"Труд": "Литекс" пак е шампион! "Левски" бие, ЦСКА разгромен

"Литекс" спечели втора поредна титла в "А" група, след като в предпоследния 29-и кръг постигна победа при гостуването си на "Локомотив" (София) с 3:1.
Първото попадение в срещата, която се игра на стадион "Българска армия", бе дело на Момчил Цветанов в 48-ата минута. Пет минути по-късно ветеранът Светослав Тодоров вкара уникален гол и удвои преднината на гостите.
Домакините върнаха в мача чрез Милен Лахчев в 68-ата минута, но Дока Мадурейра тотално уби интригата в 72-ата минута, оформяйки крайното 1:3

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини