Цистерна с газ се преобърна, ТИР посипа магистрала с лук

20-тонна автоцистерна с пропан-бутан се преобърна през нощта край Силистра, шофьорът й е с опасност за живота. Видински ТИР пък помете мантинелата между двете платна на мост от магистрала "Тракия" и разсипа товара си - 20 тона лук.

Цистерната с пропан-бутана се е обърнала снощи около 23.20 часа по околовръстния път Шумен – Силистра – Русе, на около 5 км от Силистра, съобщиха от ОДП на МВР в града, цитирани от "Фокус".

50-годишният шофьор на товарния автомобил „Скания”, превозващ газ,  загубил управлението. Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма. Движението в района на катастрофата е пренасочено по други маршрути, а безопасността се осигурява от екипи на полицията. Няма изтичане на газ при произшествието.

От фирмата-собственик вече е изпратена друга автоцистерна, където ще бъде прехвърлен пропан-бутанът, след което катастрофиралият автомобил ще бъде извлечен от платното.

Инцидентът с видинския ТИР е станал около полунощ. В този момент не е имало движение в нито една от двете посоки. Шофьорът успял да овладее донякъде машината и тя не паднала от 30-метровата височина на моста след "Ихтиман". След катастрофата едното платно е било препречено от мантинела, а другото е било посипано с товара на камиона - 20 тона лук, предаде bTV.

33-годишният мъж се разминал само със силна уплаха, заради която му дали успокоителни. Преди това е изпробван с дрегер за алкохол, който не отчел наличие на алкохол в кръвта му.

Въпреки бързата реакция на полицията и отбиването на движението през Ихтиман, заради катастрофата опашките от ТИР-ове и автомобили стигнаха повече от 2 км. В продължение на часове те изчакваха тоновете лук от Румъния, примесени с автомобилно масло, да бъдат премахнати от пътното платно.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини