Борисов: Чистката в КАТ е заради масови подкупи

Пуснете една социология за София взимат ли софийските катаджии подкупи и, ако не е 80% поне, тогава ми задайте този въпрос. Това обясни в отговор за смените в КАТ-София премиерът Бойко Борисов.

Вчера изненадващо бе сменено ръководството на службата - шестима души, начело с началника Ваньо Стоевски, бяха пенсионирани.

Борислав Милчев е новият шеф на КАТ-София, съобщиха междувременно Дарик и БТА. Той ще бъде представен този следобед.

До момента Милчев е заемал длъжността шеф на сектор „Охрана на масови мероприятия" към отдел „Охранителна полиция" в СДВР. Все още не се знае кои ще са заместниците му.

Новият началник на КАТ–София ще бъде представен днес, обясни по-рано пред "Фокус" директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Обсъждани са 2-3 кандидатури с министъра на вътрешните работи.

По думите на Йорданов е наложителна промяна в стила на управление.

„Искаме да дадем нов облик на пътния полицай на територията на столицата, подобряване на организацията по линия на превенцията и контрола. Подобряване на микроклимата в отдел КАТ, където не са много добре нещата в тази насока”, каза старшият комисар.

Според него, в последната година и половина в КАТ са извършени няколко проверки по сигнали и бяха констатирани нарушения.

„Наложени бяха дисциплинарни наказания на служители, които са допуснали неупражняване на контрол, но това очевидно не изигра съществена роля. Там има проблеми, които са натрупвани много назад в годините и са наслагвани във времето. Затова предложението ни е за човек, който в момента не работи в КАТ”, каза Валери Йорданов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини