Момиче и момче убиха 19-годишна

19-годишно момиче е убито от 15-годишна и момче на 17 г. в столичния квартал "Люлин" следобед на 13 май, петък. Основната версия за трагедията е грабеж.

Убийството е разкрито след денонощна работа на криминалистите, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус". Той добави, че убитата е намерена с много прорезни рани.

Сигналът в полицията е подаден около 17 ч. в петък от съседи на момичето, които видели на площадката между етажите кървави капки, съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Вратата на апартамента, където живеелa девойката, била отворена.
Пристигналите униформени я намерили да лежи в апартамента, потънала в кръв. Лекарите от Спешна помощ констатирали, че вече е мъртва.

Извършени са два огледа на местопрестъплението.
"Късно снощи бяха задържани момче на 17 години и момиче на 15 години, които са направили самопризнания. Иззети са доста веществени доказателства", каза Йорданов.

Мотивът, който излиза на първо място, е грабеж, тъй като от жилището липсват златни накити, които обаче не са били в голямо количество, добави той.

Издирват се свидетели на престъплението, включително цялата компания на жертвата.

От полицията не съобщават името й, нито тези на задържаните. Не е ясно и какво е оръжието на убийството.

Всички ние трябва да направим равносметка за поведението и за възпитанието на децата ни, коментира по-късно през деня Цветан Цветанов.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини