Транспортният министър подаде оставка

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е подал оставка на заседанието на МС.

Премиерът Бойко Борисов е съобщил лично на министрите, че Цветков напуска кабинета.

Самият министър е бил на заседанието на правителството днес и е говорил по точки, на които е вносител.

Информацията пред журналисти потвърдиха образователният министър Сергей Игнатов и военният Аню Ангелов. Министрите не са запознати с мотивите на транспортния министър за изненадващата оставка.

Преди да заеме министерския пост Цветков отговаряше за транспорта в Столичната община, когато Бойко Борисов бе кмет на София.

Цветков бе министър на транспорта от края на юли 2009 година.

Закъснялата оставка

Оставката на Александър Цветков е очаквана и даже закъсняла. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров. Според депутата оставката на Цветков се дължи на лошото положение на БДЖ, натрупани били огромни дългове.

"Тази оставка за нас не е изненада, но по-изненадващо е защо няма оставка на земеделския министър, където провалът е не по-малко тежък. Скоро ще дойде и тяхното време", добави Димитров. По думите му – няма никакви лични мотиви, а оставки винаги се подават под натиск от министър-председателя. Димитров допуска и натиск от финансовия министър Симеон Дянков.

"Дянков е видял огромните задължения в министерство на транспорта и как се правят опити да се закърпи бюджетът. Това е причината за оставката", отбеляза депутатът.

Димитров призова медиите да потърсят мнение и от ротационния председател на ДАНС Камен Костадинов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини