Откриха труп на дете

Труп на дете е открит във Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.  По информация на moreto. net. става въпрос за 6-годишното момче, което вчера беше обявено за издирване.

Стефан Станиславов Стефанов е в неизвестност от 14 май.  За последно момчето е забелязано около 15.00 ч. на 14 май, когато излязло да играе пред дома си. Детето е било облечено в червено долнище от анцунг, черна блуза и бели чехли.

От вътрешното министерство засега не потвърждават това. От там обаче уточниха, че намереното тяло е на дете.

Читател на news.bg от Варна съобщи, че трупът е открит в канал от на ул. „Струга". В момента в района се извършват ремонтни дейности.

Тялото е било натъпкано в чувал за боклук и е намерено от случайно минаващ клошар. В момента криминалисти работят по случая. Районът е отцепен. 

Според съдебния лекар, който присъства на мястото в изпълнение на прокурорско постановление за възлагане на аутопсията, видими следи от насилствено причинена смърт няма, посочи говорителят на ОДП Варна Калинка Пенчева.

Тялото е откарано в Съдебна медицина на МБАЛ "Св. Марина" за аутопсия, която ще изясни причините за смъртта.

News.bg научи обаче, че към момента извършването на аутопсия на трупа на детето се забавя и не е ясно кога тя ще бъде осъществена. Причината е обявената вчера от съдебните лекари стачка заради неизплатени възнаграждения още от средата на миналата година.
Окръжната прокуратура цяла сутрин води преговори с патоанатомите да направят аутопсия на детето, уточни окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Той не потвърди категорично, че намереното тяло е на 6-годишния Стефан, но също посочи, че най-вероятно става въпрос за него. Прокурорът съобщи още, че заради така създалия се проблем, който той описа като огромен, се обмисля да бъдат извикани патоанатоми от други градове.

Малко по-късно обаче стана ясно, че въпреки протеста на колегите си съдебният медик Добринка Радойнова се е съгласила да направи оглед на откритото тяло на шестгодишното дете. Това съобщи д-р Вилиян Доков, председател на Българския институт на съдебно-медицинските специалисти, цитиран от moreto net.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини