Непълнолетен простреля с пушка жена в бузата

15-годишен димитровградчанин простреля в бузата с пневматична пушка 54-годишна жена от града, съобщават от пресцентъра на ОДП Хасково. Инцидентът е станал вчера около 13 часа. За него съобщил самата потърпевша. Тя обяснила че докато минавала покрай блок на улица “Патриарх Евтимий” в Димитровград е била „свалена“ от удар в дясната буза. Впоследствие разследващите полицаи установили че той е причинен от изстрел с пневматично оръжие, произведен от непълнолетното момче. Невръстният стрелец бил заседнал на 2-я етаж и се целил от балкона в дърво пред съседния блок. Жената внезапно попаднала в мерната му линия когато дръпнал спусъка.

Сачмата от оръжието с калибър 5,5 мм е пробило бузата и е заседнала в другата. Самата пушка иззета от полицаите е без фабричен номер и търговски обозначения за произход. Бащата на младежа доброволно е предал оръжието, заедно с 171 броя сачми. Той обяснил, че е закупил пушката преди около 6 години от непознато лице на Неделния пазар в града. На родителят е съставен акт по Закона за боеприпасите и взривните вещества, който изисква подобни оръжия задължително да се съхраняват в метална каса.

На пострадалата жена е оказана първа помощ в местната болница, след което е отведена в Пловдив за изваждане на проектила.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини