РТЕ: България отива на финала на "Евровизия"

Ирландската медия РТЕ (Радио и Телевизия Ирландия) публикува прогнози за страните, които ще се класират на финалите на конкурса „Евровизия” след втория полуфинал в четвъртък.

В материала се посочва, че българската изпълнителка Поли Генова представя песента си „На Инат” с чувство и страст, присъщи на поп-звездата Пинк. Според ирландската медия българската песен има сериозни шансове за класиране на следващия етап.

РТЕ публикува и своя прогноза за страните, които ще продължат напред след втория полуфинал – Босна и Херцеговина, Австрия, Белгия, Швеция, България, Израел, Румъния, Естония, Дания и Ирландия. Прогнозата за класираните на първите пет позиции песни е Франция, Ирландия, Великобритания, Естония, Финландия.

Първият полуфинал на конкурса за песен „Евровизия” в Дюселдорф бе белязан от редица технически проблеми, съобщава радио „Дойче веле”.

Редица телевизионни канали се сблъскваха с прекъсвания на звука. Заради техническите проблеми редица коментатори бяха принудени да правят своите репортажи по телефона.

Проблемите са били отстранени около 25 минути след началото на конкурса.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини