Свидетел срещу Масларова се отметна. Пускат газа в Димитровград. Преглед на печата

Свидетел за 11 млн. срещу Масларова се отметна, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Ключовите показания на Тодор Павлов, че лично е носил на бившата социална министърка торбата с парите, бяха опровергани лично от него в съда. Така процесът срещу настоящата депутатка от Хасково тръгна към разпад.

Влак стрела до Одрин? Да, да. Заглавие на първа страница. Турция била готова с изграждането на скоростна жп линия, която да свързва София с Одрин, но от наша страна нещата се бавели.

Иван Петров с информационно ембарго на рутинен брифинг, акцент от втора страница. Вестникът търси под вола теле и доста непохватно се заяжда с думите на депутата, че няма да отговаря на други въпроси извън темата на брифинга. А тя беше реконструкцията на пътя Симеоновград – Гълъбово и фаталната улица „Съединение”, на която бяха убити 6 деца. В интерес на истината Петров отговаряше и на други въпроси, извън темата. Които му бяха зададени, разбира се. Няма как човек да отговори на незададен въпрос.

Димитровградчани на газ от днес, друг акцент от 2-ра. От вчера е започнало първоначалното запълване на тръбите със синьо гориво.

Добринка от „Екопрогрес” на съд за рекет, водещо заглавие на 3-та. Спипаната с рушвет от 150 лева бивша отговорничка по озеленяването в общинската фирма ще застане пред съда през юни.

Легията на свиждане с Дойчин, фоторепортаж на 6 страница. Темата е традиционното поклонение пред лобното място на първия шеф на легия „Раковски” край яз. „Студен кладенец”.

Фермери подозират картел между изкупвачи на суровина, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. При изкупна цена от 55 стотинки за литър, в магазина млякото върви по 1.60 – 2.20 лв. Фермери подозират картелно споразумение и настояват контролните органи да се намесят.

С пари от бюджета ремонтират пътя-убиец, водещо заглавие на 1-ва. Министерството на околната среда ще финансира подземната инфраструктура на разнебитената улица „Съединение” в Симеоновград, съобщиха вчера на брифинг депутатите от ГЕРБ.

Пускат газа в Димитровград, друг акцент от страницата. Димитровград е вторият град в областта след Свиленград, който минава на газ. Хасково пък е на път да се превърне в най-дълго газифицирания град – първите опити за това датират отпреди 12 години, допълва изданието.

Съдът пусна Бъбрека под домашен арест, акцент на 3-та страница. Вчера Веселин Дичев – Бъбрека и Петю Тодоров – Кинг Конга, поискали промяна на мярката им за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека. Магистратите уважили искането само на Бъбрека, заради влошеното здравословно състояние на баща му.

Двамата бяха част от 11-членна група, задържана на 26 февруари след специализирана операция на МВР срещу контрабандата на цигари. Като организатор се сочеше Йоанис Старатакус, известен като Асоса. Той бе обявен за общодържавно издирване, а по-късно поставен под домашен арест в дома си в Гърция.

Защитеното жилище изпраща две абитуриентки, темата на 4 страница. Това са Божана и Неврие, които завършват гимназията по лека промишленост, специалност „моделиер-дизайнер”.

Още кандидати за държавен глава, става все по-весело, заглавие на 5 страница. До края на май сините трябва да изберат обща кандидатура. Имената са две – Румен Христов и Светослав Малинов.

Хасково – шампион при жените, мъжете втори, акцент от спортната страница. Женският отбор на Хасково спечели първото място на приключилото държавно първенство по бадминтон.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини