Марчев издоил 29 млн от общината. Преглед на регионалния печат

Свързваната с общинският съветник Златко Марчев фирма "Европът" и неговата фирма "Марчела" са взели от община Хасково 28.8 милиона лева за последните 5 години. Това заявил кметът Георги Иванов в интервю, пред вестник "Новинар Юг", което колегите пазят за Гергьовския си брой. Сега загряват аудиторията със заглавието "Европът на съд, мерят му асфалта". Повод е ония 3 млн, заради които  сметките на общината са блокирани от месеци. Кметът Иванов заявява на страниците на вестника че "...няма проблем общината да плати 3 млн на фирма Европът и да падне запорът на сметките ни". Обаче имал претенции към качеството на полаганата асфалтова покривка. Тя на много места не била с необходимата дебелина. Съдът трябвало  да реши с колко да бъде намалена цената, която общината дължи за доплащане на извършени дейности.

След като нямало проблем да се платят тия три милиона, тогава защо беше театърът със затворянето на кметството, масовите отпуски в общината и апокалиптичните прогнози за затваряне на детски градини и спиране живота в общината?!

По интересното е друго. За последните 5 години, Европът е получила от общината 12.5 млн лева за извършени дейности. На фирма Марчела са изплатени 16.3 млн лева за същия период, пак за извършени дейности. За това време нито веднъж нямаше съмнения в качеството на услугата им, което е видно и от  заливалите ги поръчки през годините. Сега обаче се оказа че Марчев си е оставил ръцете. По улиците и къде ли още не, щото той работеше навсякъде.

"Спасиха 2 песа пред Заря"-над главата на вестника. Разказва се за две бездомни кучета изпаднали в беда. Пред изключителното значение на тази новина, следва да замълчим.

"След сблъсъка" Снимката с текст на първа страница от раздигането на двата смачкани тира по Е-80, които във вторник се сблъскаха челно и отнеха човешки живот. След сблъсъка предстои и възстановяване на пътната маркировка. Чакаме снимки.

"ГЕРБ отсвири Харманли за старите казарми". Правителството не уважило искането на Харманли за безвъзмездно прехвърляне на военните имоти от МО към общината. Тоест военните съвсем демократично отсвирват мераците на цялата местна власт в областта към техните имоти. Щото се бяхме притеснили, че имат нещо лично към Хасково и само на него отказват.

Впрочем от министерството си го бяха казали веднъж-в региона са едни от малкото, които без пари искат апетитни военни имоти, но никоя община не е представила план какво ще ги прави после. Само на три места в България нямаше представена стратегия за бъдещо развитие на имотите, след като станат общински, и хасковско бяха едни от тях.

"В деня на поклонението: Последното интервю на Батето". Вестика се сбогува с личността Иван Славков с едно интервю от последното посещение на Батето в Хасково-на годишнината  на генерал Владимир Янев. Описано е колко пръста "Тиламор дю" е пил Батето и как наквасил устни после с вино. Заглавието: "Ставам президент ако Уорлик разреши". Страница 7.

"Разградски измамници атакуваха Свиленград" на стр. 3.  Измамници от разградско наемали квартири в Свиленград с единственото изискване да имат баня и интернет. После започват чат с турски мераклии на които обясняват че са самотни жени, които искат да усетят повече от живота. Накрая будалите южно от Капъ куле им предлагат да избягат при тях. Обаче "дамите" са без пари, щото властните им мъже ги прибират.Молят за 200 долара аванс и почват нов живот с любовта на сърцето си. Хваналите се на шашмата превеждат сумата по банков път. Сметката е гръцка. Измамниците вадят по 1000 долара на ден. Затова и плащали скъпички квартири в Свиленград.

Само не разбрахме, като всичко е по банков път и интернет, що им трябва на нашенските тарикати да наемат квартири в Свиленград? Да не би Лудогорието и Морето на спокойствието да са единствените места останали без Нет в 21 век? За второто място не съм сигурен.

"Пуснат от съда нападна две деца за два дни" водещо в "Хасковска Марица" Тинейджър със 7 висящи досъдебни производства за грабежи нападна с нож и обра две деца-на 14 и 16 години. Самият извършител също е непълнолетен-само на 16. След като от полицията го хвалани, изпитали Дежа Вю-същият бил арестуван нееднократно, но съдът го пускал. Родителите на деца в Орфей са в паника от вилнеещия хлапак. Който явно се смята за над закона и нищо чудно и да е прав.

"Бизнесът иска удългжаване на срока за такса смет" водещо на стр. 2-ра. В Димитровград ще искат удължаване до 30-ти юни на срока за подаване на декларации за начина на изчисляване на такса смет. Много от фирмите полудяха като видяха сумите, които трябва да платят. Те скочиха многократно, заради завишените данъчни оценки на имотите, върху които досега фирмите предпочитаха да им се начислява данъка. И в Свиленград разсрочиха срока за подаване на декларации, припомня вестника.

"Улиците на Симеоновград-най надупчените в страната", чело на вестника. Не става ясно кой го казва, вероятно авторът. Съмнително е той да е обиколила цялата страна и да е преброил дупките и. Сега след трагедията в Симеоновград при която загинаха 6 деца в катастрофа, се нароиха всякакви предположения за инцидента. И заглавия.

"Спипаха 7 нашенци в канал за крадени коли" Трима свиленградчани, двама харманлийци и двама любимчани бяха арестувани от бургаските ченгета заради съмнения за съпричастност към канал за трафик на автомобили. Нашенците са били предимно шофьори на крадените луксозни возила.

Георги Кременаров: "Срамно е че няма улица 10-ти Родопски полк"-заглавие от първа страница. Въпросния Кременаров е пловдивчанин който пише книга за местния 10-ти родопски пехотен полк, участвал във всички български войни след освобождението. Пловдивчанинът е възмутен и от друго-че един от централните ни площади се казва Атлантически. Пак било недопустимо, след като няма улица "10-ти родопски полк".

И ние сме възмутени от "майната". Как може в Пловдив да няма улица или поне площад на името на Елемаг, воинът на хан Тервел. Според писмени източници, багатурът/прабългарска титла/ изиграл ключова роля при разгрома на арабите под Константинопол през 718 години след Христа. Ако потомците на Мохамед бяха пробили тогава, България изобщо нямаше да я има, а с нея и Георги Кременаров. Пловдив сигурно щеше да си остане ама щеше да се казва иначе.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини