6-класници показват бойно разгръщане

Младите огнеборци атакуват пожара

Ученици от 6-ти и 7-ми клас показаха бойно разгръщане при гасене на пожар в общинско състезание „Млад огнеборец“, което се проведе на ст. „Младост“. 4 отбора от по 10 деца се състезаваха за скорост и правилно изпълнение на противопожарните техники. Със завидна скорост мъниците разгъваха шлангове, а със завидна точност насочваха водните струи в предварително указани мишени.

За да не бъде съвсем лесно, организаторите от хасковската пожарна служба ги прекарваха първо през 100-метрова пътека с препятствия. Макар с каски и снаряжение, децата пресякоха дистанцията за отрицателно време.

В оспорваното състезание първи стана отбора на ОУ „Христо Смирненски“. Втори се нареди тимът на ОУ „Ива Рилски“, трети отборът на СОУ„Васил Левски“. Последен остана отборът на Минерални бани. Макар и различна община, Минерални бани е част от района на действие на хасковската пожарна служба.

Състезанието „Млад огнеборец“ се провежда в три кръга. В средата на май ще бъде областното ниво, а по традиция през юни се провежда националния кръг.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини