Данаил шофирал 2 години без книжка

Това не е предизвикано от неопитен, а от пиян шофьор

23-годишният Данаил Георгиев който предизвика зверската катастрофа в Симеоновград при която загинаха шестима младежи, шофирал от доста време без книжка. Информацията е на негови приятели и колеги. Според тях от близо две години Данаил е работил в пункт за събиране и съхранение на мляко. Често му се случвало да се качва на служебния автомобил, че дори и на камион. Официално, Данаил има книжка от 31-ви януари тази година.

Информацията опроверга първоначалната теза, че неопитността на водача е предизвикала смъртоносният инцидент. Причина за катастрофата най-вероятно е бил алкохолът.

Във вечерта преди фаталния инцидент, Данаил с компанията си участвал в купон при една приятелка. Там 6-те момчета от компанията изпили 6 литра бира. После заедно с две девойки се натоварват в два автомобила и тръгват също за църква. Четвърт час по-късно автомобила на Данаил връхлита 6-те деца на ул. Съединение.

Шофирал Данаил защото собственикът на автомобила 19 годишния Живко Желев бил пил „много“ а Данаил „изглеждал“ трезвен. По късно полицията констатира в кръвта на водача 1.3 промила алкохол.

Желев е задържан за 72 часа. Той подлежи на обвинение по член 324 ал.3 от НК, който приравнява вината на Желев към вината на извършителя Данаил. Санкцията е от 5 до 15 години затвор. Спрямо Данаил няма повдигнато обвинение защото младежът все още е в кома в болница в Пловдив.

На своя извънредна сесия, днес общинския съвет на Симеоновград отпусна 11 хиляди лева помощ за пострадалите семейства. По хиляда лева се отпуска на всяка от 6-те фамилии дали жертва в катастрофата, плюс 4 хиляди лева като разходи за погребението. На двете ранени деца са отпуснати по 500 лв. 

Г.Христов

Данаил Георгиев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини