Volkswagen Beetle - ражда се нова легенда

Повече от десетилетие след премиерата на New Beetle се появи и неговият наследник, като той дебютира по време на автомобилното изложение в Шанхай.

Новият модел е наречен само Beetle.

За дебюта на автомобила VW са обединили силите си с MTV, като и трите появи на колата са свързани с музикалния телевизионен канал. В Шанхай Beetle ще бъде показан от DJ на MTV, който ще бъде домакин на специално събитие MTV Sound System, докато в Ню Йорк и Берлин колата ще се появи на събитията World Stage, като ще има съответно изпълнения на живо от Black Eyed Peas и 2manydjs.

Наследникът отново ще се произвежда в Мексико, въпреки че не е изключена възможността и за други места. От AutoTelegraaf съобщават, че компанията обмисля възможността за няколко варианта за бъдещия Beetle – сред възможностите са нов Spider, който ще бъде допълнение към стандартния кабриолет.

Бъдещата „костенурка” (както е наричана май само в България) ще получи доста по-добър интериор с още по-качествени материали. Багажникът на колата също нараства. Окачването и шасито са оптимизирани, като колата получава по-широка следа и по-дълга междуколесна база, предлагайки значително повече стабилност при високи скорости.

Опциите за двигателите са няколко. Гамата започва с 2-литров четирицилиндров TSI бензинов двигател с мощност от 200 к.с. и въртящ момент от 280 Нм (предаван към предните колела). Шестстепенната ръчна трансмисия идва стандартно, но клиентите могат да си поръчат и шестстепенна DSG трансмисия с два съединителя с XDS електронен диференциал.

Наличен е и 2-литров турбо дизел с мощност от 140 к.с. и въртящ момент от 320 Нм. Разходът на гориво e 5.8 л/100 км в извънградски условия и 8.1 л/100 км в градски.

Накрая идва и базов агрегат с мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 240 Нм. Става дума за 2.5-литровия петцилиндров агрегат от Volkswagen Jetta, предлаган с петстепенна ръчна или шестстепенна автоматична трансмисия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини