Търговци на агнешко глобени за продажба на открито

"Щанд" за агнешко на "Кърджалийска"

Солени глоби ще отнесат двама хасковлии, които днес бяха спипани от инспектори на агенцията по безопасност на храните да продават агнешко месо на открито. Санкцията за нерегламентираната продажба на месо започва от 1000 лева, уточниха проверяващите, но спестиха тавана на паричното наказание.

Първи изгоря Нергин Ахмед, който бе провесил мръвката на ченгел до светофара на „Кърджалийска“. По ирония на съдбата на метри оттам, от другата страна на булеварда, се намира управлението на Агенцията по безопасност на храните. Проверките обаче се извършват по сигнал, а инспекторите бяха придружени от полицейска патрулка и охрана от униформени.

„Не сме ги крали тези животни, сами си ги гледаме“, оправдаха се от фамилията, спипана да продава нерегламентирано, без спазване на всякакви санитарно-хигиенни норми. Цената на агнешкото бе 12 лева за килограм, а желаното парче се реже на място.

Минути след тях изгоря друг хасковлия – Милко Милков, който пък бе провесил ченгела на „Георги Кирков“, срещу НОИ. „Виновен съм“, призна мъжът. „Имах две три агнета и рекох да ги продам, да взема някой лев“, допълни мъжът. „Правя го от немотия, няма да забогатея от две агнета“, каза още Милков, докато инспекторите пишеха акта му.

Тодор Кръшков

Нергин си подписва акта за нарушение
Милко Милков също изгоря с глоба
Импровизираният магазин за месо срещу НОИ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини