Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси Токио

Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси района северно от японската столица Токио, където сградите силно се разлюляха, съобщи американският геофизически институт, цитиран от Франс прес.

Няма данни за жертви и щети.

Епицентърът е бил в южната част на източната провинция Ибараки, на около 80 км северно от Токио, уточни японската метеорологична агенция.

Това земетресение не е било вторичен трус на земетресението с магнитуд 9 на 11 март, опустошило североизточната част на Япония, подчерта агенцията.

Операторът на авариралата АЕЦ "Фукушима", Токио електрик пауър (ТЕПКО) увери, че трусът не е довел до спиране на инжектирането на вода в реакторите, което е от изключително значение за предотвратяване на прекомерно загряване на горивото.

Преди това бе съобщено за трус с магнитуд 5,9 в района на японската столица с епицентър северно от Токио на дълбочина 70 км в южната част на префектура Точиги.

Отначало японската метеорологична агенция издаде тревога за цунами, но няколко минути след това я отмени.

Летището на Токио Нарита не спря работата си, но имаше прекъсвания в наземния транспорт, включително спиране на движението на високоскоростната влакова линия "Шинкансен".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини