Щорм разкъса плакат на Богородица, виси като дамоклев меч

Огромен плакат на Богородица надвисна опасно от високия хасковски блок

Щорм връхлетя Хасково и разкъса огромен плакат на Богородица закрепен на 11-етажния блок в началото на бул. Раковски. За случая сигнализираха граждани уплашени, че огромното веещо платно може да сте стовари върху хората от 20 метрова височина. Плакатът застрашително е надвиснал точно над входа на блока и се държи само на едната си страна. Захванат е за стената с масивни метални пръти, чието задържане също е проблематично. Отстраняването на плаката е задължение на общината, която е собственик на тези рекламни пана, уточниха от Гражданска защита на подаденият от нас сигнал.

Вятърът който брули Хасково от снощи е с характеристиките на щорм, сиреч 1 степен под урагана. Местните синоптици измерват скороста му на 25-26 метра в секунда, пулсациите достигат и по-висока скорост. Това са около 90 км в час.

Поривите на щорма разпиляха и книжния базар на площад "Атлантически". От ранна утрин търговците изправяха сергии и маси. Засега няма данни за повалени дървета и изпокъсани кабели, както и за други материални щети. Засега за Хасково е обявен код оранжево, това е втората по сериозност степен за опасен вятър. Най-високата е код „Червено“.

Г. Христов

Плакатът виси над входа на блока
Вятърът преобърна и хасковския книжен базар
Търговците спасяваха летящите книги
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини