Борци прегазват боксьори в зала „Дружба”

Ожесточени схватки в свободните бойни изкуства наблюдаваха зрителите в хасковската зала "Дружба". Днес там се провежда национален турнир на българската ММА/Mixed martial arts/ федерация. ММА означава смесени бойни изкуства, в който на състезателите са разрешени широк кръг от бойни техники включително и изрично забранени в други спортове. Схватките обикновено завършват с нокаут или с предаване на единия състезател. Обикновено това става след  ключ или захват от който не може да се измъкне. Разрешени са дори и душещи техники.

Близо 100 бойци от цялата страна премериха сили на ринга в зала Дружба. Грубо казано, бойците произхождат от два основни спорта- Боксьори/каратисти и борци/Джудисти/самбисти. Съперничеството между спортовете които разчитат на удари и тези които разчитат на захвати, винаги е било крайно ожесточено на ММА турнирите. Успехът е променлив, но в днешните схватки бойците със закалка от борба имаха отчетливо превъзходство.

Обикновено боят между борец и боксьор започва с няколко точни удара на боксьора. До първия успешен захват на бореца. Успее ли последния да свали опонента си на пода, схватката на практика свършва.

Финалите в отделните категории са надвечер. В ММА има 9 категории-от 57 до 120 кг плюс свръх тежка без горен лимит.

Г.Христов

Имаше и коварни подсечки
Мощни шутове.....
и точни крошета
Схватките се решаваха на пода
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини