БСП: В Хасково с ГЕРБ, в страната срещу тях

БСП и ГЕРБ имат близки позиции в Хасково, смята Иван Станчев

Интересно двойственост в позицията на хасковските социалисти демонстрира общинският им лидер Иван Станчев. На нарочна пресконференция той преразказа думите на шефа си Сергей Станишев пред многохиляден митинг в София в събота. ГЕРБ трябва да си ходят, това правителство е некадърно, лъжливо и неспособно. Те забравиха че в България живеят Българи. 600 хиляди не могат да изхранват децата си, 2 млн са в мизерия, 6 хиляди деца с увреждания „изчезнаха“ от регистрите за да не тежат на бюджета и др.

След тези тежки констатации, стана ясно, че некадърността на ГЕРБ съживява БСП. Само в Хасково десетки души са се записали отново в партията столетница. Социалистите искат предсрочни избори.

Ако ГЕРБ е врагът в национален мащаб, то те и социалистите имат много общо по отношение на местната власт. А именно-и двете партии не искат и да чуят Георги Иванов да е пак кмет на Хасково.

„Той със сигурност не е сред кандидатите които ще получат нашата подкрепа“ категоричен е Станчев и изключи варианта БСП да се разцепи по този въпрос, както стана на предишните местни избори през 2007-ма година. Станчев изрази личното си учудване от нахалството на Иванов да се кандидатира за четвърти мандат на фона на съсипания град: „Хасково заслужава по добро управление“. На въпрос, дали БСП ще подкрепи ГЕРБ на всяка цена, за да не е Иванов кмет, Станчев отговори уклончиво че има близост на позициите, но такава е имало и на предишните избори.

Той обаче призна че ГЕРБ реализирали в общинския съвет на Хасково решения по проблеми, които зачекнали първо социалистите-Синята зона, задръстванията, липсата на градоустройствен план и др. „Като нямаме съветници, се надяваме да променяме нещата в града чрез други партии“ добави Станчев. В случая, чрез ГЕРБ.

Социалистите ще имат свой кандидат за кмет и съветническа листа. Те ще бъдат готови към края на май-началото на юни, когато ще се проведе общинска конференция на БСП. Там ще се обсъдят издигнатите номинации.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини