Русев изключително доволен от хасковския съд

Шефът на окръжния съд в Хасково Росен Русев

„Изключително удовлетворен съм от работата на Окръжния съд в Хасково, както и от районните съдилища в съдебния окръг през 2010 година“. Това заяви пред журналисти при представянето на отчетния доклад на Темида за миналата година председателят на Окръжния съд Росен Русев.

Той подчерта, че отличните резултати са плод на доброто сътрудничество между институциите – съд, прокуратура, МВР.

Общо 1787 дела са постъпили в окръжния съд през 2010 година. Според Росен Русев местните магистрати са отбелязали много добри резултати по отношение на срочността при решаване на процесите. Над три четвърти от делата – 76.31 процента, са били решени за три месеца.

Добри показатели има и при качеството на правораздаването, каза Русев. От общо 371 акта на окръжния съд 285 са били потвърдени на по-горна инстанция. Изменени изцяло или частично са били 33 присъди, а 53 са били отменени на следващата съдебна инстанция. При гражданските дела процентът на решените в тримесечен срок казуси е още по-голям – над 90 на сто. За цялата година е имало само една жалба за бавене на процес – в Харманли. Тя е оставена без уважение поради неоснователност, добави Русев.

657 разрешения за използване на специални разузнавателни средства (СРС-та) са били подписани от председателя на окръжния съд през 2010 година. За сравнение броят им през 2009-а е бил 771.

Тодор Кръшков

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини