Оправдаха санитарка за продажба на труп. Вкараха Асоса в ареста. Преглед на печата

Оправдаха санитарка за продажба на труп, пише в анонс над главата днес „Новинар юг”. През лятото на миналата година Албена Грънчарова изнесла от Съдебна медицина Хасково тялото на починалия 71-годишен Тодор Стойчев и го предала на близките му срещу 20 лв. Санитарката от Спешното бе дадена на съд, но оправдана. Изданието припомня, че миналото лято медиците цели три месеца не бяха взимали пълните си заплати.   

300 с бензинова блокада на Хасково-Димитровград, челен материал на 1-ва. Става дума за вчерашния протест срещу високите цени на горивата.

Преизбраха Тодев за шеф на художниците, друг акцент от първа страница. Симеон Тодев поема дружеството за втори мандат.

Новото мнозинство поевтини Синята зона, челно заглавие на 2-ра. Темата е петъчната сесия на ОбС Хасково.

Ловна дружинка погна крадци, акцент от трета страница. В село Черепово ловците помагали на МВР да спипа банда крадци на кабели.

Маришка буна за 300 бона решава проблема с поливането, тема на материала от 6 страница. В него става дума за новия областен съвет по земеделие, сформиран преди дни.

Георги Иванов реже заплати за загубени дела, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Градоначалникът щял да реже от заплатите на общинските съветници заради загубени от ОбС съдебни дела, по които са присъдени разноски по делото. Кметът обаче не казва дали ще приложи същия принцип и спрямо себе си, отбелязва изданието и припомня, че ОбС е спечелило срещу Иванов няколко дела, по които също има присъдени разноски за 1500 лв.

200 автомобила на протест, искат 2 лв./л бензин, чело на първа страница. И „Марица” откроява като акцент от вчерашния ден автошествието в Хасково.

Вкараха Асоса в ареста, друго заглавие от първа. Обявеният за международно издирване Йоанис Стратакус, известен като Асоса, вече е зад решетките. Той бе обявен от МВР за организатор на мощен контрабанден канал на цигари. През февруари при разбиването на канала бяха задържани 11 души.

Старческия дом в Ивайловград – празен, акцент от 2-ра. Само двама възрастни са подали документи за новия старчески дом в Ивайловград, уточнява изданието.

С чужда лична карта продават старо желязо, водещо заглавие на 3-та. Репортерска проверка показала, че изискването да се предава скрап само с лична карта, се заобикаля. Две момчета успели да пробутат 18 кила алуминий с личната карта на сестрата на едното от тях.

Хасково най-после с уредена синя зона, темата на 4 страница. Колко е уредена, ще видим като заработи.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини