Вълка взе хасковския боклук. Иванов тръгна към 4-ти мандат. Преглед на регионалния печат

"20 хиляди възстанаха срещу хасковските монополи" съобщава "Хасковска Марица" в заглавие над главата. Толкова били хасковлиите, които са се подписали в гражданската инициатива "Срещу произвлола на монополите". Инициативата е осигурила адвокати които да дават юридическа консултация на опарените от монополите и евентуално да завеждат дела от тяхно име. За социално слаби и инвалиди, консултацията е безплатна, за останалите минимална такса. Приемната е в сградата на Пощенска банка и работи всеки петък от 14 до 17 часа.

"Криминално проявен без книжка рани полицай в гонка". Асеновградчанин бил погнат от хасковските ченгета щото колата му била претоварена и не спрял на стоп палка. Край картинг пистата преследването завършило с обърната патрулка и ранени двама полицаи. Асеновградчанина бил спипан по-късно в Пловдив. Оказало се, че бил без книжка и с жена си и 4-те деца в колата, което спряло полицаите да приложат по крути мерки към беглеца.  Бил съден многократно за кражби. Рано сутринта в Хасково, друг шофьор, неизтрезнял от снощи, предизвика верижна катастрофа. Материала е под мотото "Безобразия по пътищата".

"Вълка взе боклука на Хасково?" От любимите заглавия с питанка, тоест достоверно, но неофициално. Неофициално е, че фирмата която ще чисти Хасково в следващите 5 години е установена и това е "Грийн Партнърс". Тя е спрягана за близка до бизнесмена Румен Гайтански-Вълка. След като напусна столицата,Вълка взе боклука в няколко общини и Хасково май ще е една от тях.  Чака се да изтече срока за жалби, за да бъде официално потвърдена информацията.

"Контрабанда на цигари с фалшиви документи нищи прокуратурата", водещо на стр.2. Тук заглавието казва всичко.

"1 000 000 евро за терен край Хасково", водещо на стр 2-ра. Теренът е в източна индустриална зона, където цените на земята вървят около 30 евро на квадрат. От там точно обаче щял да минава пътят към граничен пункт Маказа, което обяснява исканата огромна цена.

"Георги Иванов се обяви за най-достоен хасковлия"-кратък материал за кандидатирането на кмета за 4-ти мандат с формулировката, че другите са недостойни да управляват града. Ежедневникът известен с "приятелските" си чувства към кмета обещава утре подробен материал за мандатите на Иванов. Дано им стигнат две страници.

"Георги Иванов тръгна към 4-ти мандат" водещо в "Новинар юг" Ще играя хорото докрай заканва се настоящият градоначалник и обяснява: щял да си тръгне двостойно след края на третия мандат, доволен от това което направил за града. Но неговите врагове се скъсали да го оплюват и атакуват. Г.Иванов е боец и не се предава, особено на хора които не са достойни да управляват този град. Затова той се кандидатира за 4-ти път.

"Рецидивист смля патрулка рани двама униформени" за среднощния екшън по улиците на Хасково завършил с катастрофирала патрулка. Със снимка на помляната Астра.

"Апелативния съд вдигна запора на Марчела"-чело на вестника. Запорираните сметки на общината по иска на Марчела за 500 хил лева, са отблокирани от пловдивския съд с мотива, че не могат да се налагат запори на общински банкови сметки без да има влязло в сила съдебно решение. До дни се очаква да падне и запорът на Европът, който блокира 3 млн лева.

"Натряскан направи верижно автомеле". Млад хасковлия с 1.77 промила алкохол заформи верижна автокатастрофа на "Съединение" на кръстовището с "Раковски". Почерпения водач удари спряла на червено кола, която пък ударила колата пред нея. За щастие няма пострадали.

"Дървото с парад на професии за празника си". Гимназията чества 781 години от битката при Клокотница. Направи го с парад на професиите изучавани в училището.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини