200 от Хасково викат в София срещу властта

Емилия Масларова и Иван Станчев

Около 200 души от областта са заявили участие в протестния митинг, организиран от БСП. Той ще се проведе в събота в столицата. Това съобщи на пресконференция днес в Хасково лидерът на местните социалисти Иван Станчев.

Общонационалният протестен митинг срещу властта ще е под надслов „Искаме хляб, а не пепел“, обясни червената депутатка и бивш социален министър Емилия Масларова. С думата „пепел“ в лозунга се намеква за избухналия наскоро скандал около автомагистрала „Тракия“, в която според БСП се влагали некачествени материали – изхвърлена пепел от рудници.

Пресконференцията на Емилия Масларова по традиция бе на социални теми. Тя коментира нарастващите цени на горивата и хранителните стоки и се възмути от безхаберието на властта. „Непроменена обаче остава цената на труда. А тя е в основата на всичко“, каза Масларова.

„Цинично е да говорим за европейски нива на акцизи и световни цени на петрола. Във Великобритания цената на литър бензин е около 1.5 евро. Същевременно обаче минималната работна заплата на Острова е 1139 евро. Сравнете и си направете сами изводите“, посъветва Масларова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини