ОбС задължава общината да обслужва граждани с борчове

Антон Иванов, Иван Петров, Ирена Узунова

Извъндредна докладна записка, с която да се задължи общинската администрация да обслужва граждани с висящи задължения към местната хазна, внася още този петък групата на ГЕРБ. Това съобщи днес общинската съветничка Ирена Узунова. Тя уточни, че напоследък са зачестили оплакванията на жители на Хасково, на които им е отказана административна услуга заради неплатени местни налози.

Узунова допълни, че в същата докладна записка ще се предложи и отмяната на така наречена Антикризисна програма, в която бяха залегнали както 4-дневната работна седмица на администрацията, така и някои текстове, които позволяват на чиновниците да откажат да обслужват граждани с неразплатени задължения.

Haskovo.net припомня, че по повод тези откази на администрацията бе сезирана и районната прокуратура. Магистратите обаче отказаха да подведат под отговорност кмета Георги Иванов, като сред мотивите за отказа бяха и тези текстове от Антикризисната програма, приета в началото на миналата година.

Подобни текстове има и в друга Наредба на общината – за насърчаване на допълнителното материално стимулиране на администрацията. Но текстовете в нея бяха атакувани в окръжния съд и бяха отменени като незаконни.

На днешния брифинг в офиса на ГЕРБ бе коментирана и новата наредба за Синята зона. Според общинския съветник Антон Иванов новата схема за платено паркиране в центъра на Хасково ще бъде по-удобна за хората. По думите му когато тръгнал да обикаля центъра, много от местата в зоната се оказали паркинг на „Ем Комфорт“, въпреки, че ОбС е гласувал тези отсечки по улиците да са Синя зона. Антон Иванов установил 7 такива места. От Синята зона ще се изключат местата по бул. „България“, за да не запушват допълнително движението.

Ирена Узунова пък благодари на читателите на Haskovo.net, които отправиха своите предложения и идеи за Синята зона във форума. Някои от тях ще бъдат взети предвид преди окончателното гласуване в петък.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини