В ПМГ: Здрав дух в здрави тела

Математички в полет

В духа на древноримската сентенция Mens sana in corpore sano-В здраво тяло-здрав дух, възпитаничките на хасковското ПМГ спечелиха още слава за училището си с победи на спортното поле. На областното първенство по волейбол, момичетата от 11-ти и 12ти клас победиха конкурентите от Димитровград и Свиленград и се класираха за зоналния шампионат на ученическите игри по волейбол. Там ще мерят сили с победителите от областите Стара Загора и Кърджали в опит да се класират за националните финали. Това е вторият отбор на ПМГ който отива на зонално. Преди средношколките, пътят на победата извървяха момичетата от 7-8 клас.

На областното първенство в Димитровград, възпитаничките на треньора Велин Петров победиха с 25:16 и 25:19 отбора на ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград а във финалната среща разгромиха свиленградчани от „Христо Ботев“ с убедителното 25:6 и 25:13. Така без загубен гейм, хасковският отбор заслужи класирането си за следващото ниво. Зоналното е следващия месец.

Г. Христов

Победителките: Петя Шумакова, Радостина Велевска, Йовелина Зинкова, Недялка Славчева, Симона Чонкова, Иванела Иванова и Галя Георгиева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини