Атаман яхва тролеите, Емин взема пазара. Съдът: ГЕРБ, марш от офиса. Преглед на регионалния печат

Атаман яхва тролеите, Емин взема пазара, пише в акцент над главата днес „Новинар юг”. Става дума за двете докладни записки от ДПС за смяна на управителите на общинските дружества „Тролейбусен транспорт” и „Животински пазар”. На местата на Любомир Михов и на Митко Рудев местните доганисти предлагат Мехмед Атаман и Танер Емин. Без конкурс, какъвто бе обявен по-рано от същия този Общински съвет, който следващия петък ще трябва да разгледа и гласува предложенията на доганистите. Гласуването ще бъде интересно, особено на общинските съветници от ГЕРБ, които имат амбицията да оглавяват така нареченото „ново мнозинство”. Безочливостта на това предложение е вън от съмнение, остава да видим истината без увъртане – при гласуването.

Съдът: ГЕРБ, марш от офиса, друг акцент над главата в „Новинар юг”. Хасковският административен съд се е произнесъл, че заповедта, с която кметът прекратява договора за наем с хората на Бойко Борисов, е законосъобразна и партията трябва да напусне офиса си в малкия Бизнесцентър. Съдебното решение подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Разчистват костите край „Хисаря”, пише във водещото заглавие на първа страница. Вчера работници на „Титан” започнали да събират разпилените животински кокали край Хасково.

Кметът Иванов се отказа да оспорва бюджета, акцент на 2-ра. Според градоначалника нямало смисъл да хаби нерви, защото гласуването ще е същото. Той пратил писмо до шефа на ОбС - той да намери пари за реализираните, но още неразплатени обекти.       

Боряна и Стоян – в Англия. А назад? Така е озаглавено интервюто на 6 страница. То е с двамата възпитаници на Езиковата в Хасково– Боряна Шишманова и Стоян Димитров, които спечелиха едногодишна стипендия за следване в частни английски и американски колежи.

Обещаваш стадион, ставаш кмет на Хасково, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата за спортните съоръжения в града е развита на 5 страница.

ДПС предлага Мехмед Атаман за шеф на тролеите, той не ще, водещо заглавие на 1-ва. Според изданието лидерът на доганистите в областта нямало да става шеф на тролеите. Името му било пуснато в публичното пространство ей така. Всъщност, не става много ясно какво точно казва Атаман, но вината за това едва ли е в репортерите.

Картофите рекордно скъпи, внасяме от Франция, водещо на 2-ра. 1.60 стигна килото на  най-купуваната стока на пазара, допълва изданието. Пресните картофи били внос от Франция.

Събират пари за жена в будна кома, пише още на страницата. Става дума за Янка Янчева от Стамболийски. За драмата й Haskovo.net писа наскоро.

Отварят с тирбушон и най-сигурните врати, акцент от криминалната страница.

Наркодилър задържан с кило и половина канабис, пише още на 3-та.

Изписаха бездомника Киро, друго заглавие от страницата. Кирчо, известен в Хасково като Киро Лъва, бил изписан от хирургията. Лекарите успели да спасят от ампутация измръзналите му крака.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини