Либийците твърдят, че са финансирали Саркози

Синът на либийския лидер Муамар Кадафи твърди, че Триполи е финансирал предизборната кампания на френския президент Никола Саркози през 2007 година. 

„Ние дадохме пари за нея, имаме всички данни и сме готови да разкрием всичко”, заяви Сейф ал Ислам в интервю за телевизия Евронюз. 

БиБиСи отбелязва, че неговото изказване бе направено ден, след като либийската държавна телевизия съобщи, че съществува „мрачна тайна”, която ще доведе да падането на Саркози. 

От френското президентство отхвърлиха твърденията, че държавният глава е получавал пари от Либия. „Разбира се, че отричаме”, е казал говорител на Елисейския дворец пред парижкия в-к „Монд”. 

Триполи заплаши, че ще разкрие още за „тъмната тайна”, ако Франция  признае Временния Национален Съвет на бунтовниците за законен представител на либийския народ.  

Френското правителство е сред най-активните привърженици на идеята да бъде наложена забранена за полети зона над Либия. Това може да спре настъплението на армията на режима на Муамар Кадафи срещу въстаниците. 

В интервюто за Евронюз Сейф ал Ислам нарече Саркози „този клоун” и каза, че френският президент е получил подкрепа, за да може после да помога на либийците. 

„Но той ни разочарова”, заяви синът на Кадафи. „Върни си ни парите. Имаме всички банкови данни и документи за трансферните операции и много скоро ще ги оповестим”, добави Сейф ал Ислам.  

Муамар Кадафи беше посрещнат в Париж от Никола Саркози през декември 2007 г. – месеци след като бившата жена на френския президент посети Триполи, за да помогне за освобождаването на българските медици, припомня БиБиСи.

Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини