ГДОП: Хасково - оазис в престъпността

Комисар Петьо Петров и хората му са "отличници" на българската полиция

Комисар Милчо Енев, Директор на ГДОП (Охранителна полиция) обяви Хасково е оазис на фона на увеличаващата се престъпност. До изводът комисарят стигнал след анализа на хасковската дирекцията за изминалата година. Той показал много добри резултати в направленията набелязаните за приоритети на МВР – борба с контрабандата и престъпленията с акцизните стоки, битовата престъпност, опазване на горското, рибно и селско стопанство и противодействие на конвенционалната престъпност. На отчета на ОДМВР Хасково са Присъствали областния управител, председателя на Окръжния съд и окръжния прокурор на Хасково.

Според окръжният прокурор Иван Ванчев “Взаимодействието между всички институции е на високо ниво“, а пък председателят на окръжния съд Росен Русев обяви, че се “чувства удобно в този град”.

За 2010-та на територията на Хасковоо са регистрирани 3293 криминални престъпления. Разкритите престъпления са 1759 или 53,42%. За сравнение, разкриваемостта през предходната 2009-та 45,31% за 2009г

Престъпленията срещу личността са 100% разкрити.

Местните антимафиоти предотвратиха разпространението на 17,23 кг канабис (суха маса); 20400,5 г - хероин; 516 г – амфетамини; 493 бр. таблетки екстази и 8,1 г кокаин. Усилията на икономическите полицаи доведоха до конфискация на 2 202 хил.кутии цигари, 460 кг. насипен тютюн, готов за употреба, 11 846 бутилки алкохол и 280 л. наливен високоградусов алкохол.

Пътните полицаи имат повод за гордост от това, че е намалял броя на убитите в тежките пътнотранспортни произшествия.

На председателя на ХОС Росен Русев му е "удобно" в Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини