Янки и евреи учат на баскетбол наши физкултурници

За какво служи баскетбола, разказват чуждестранните гости

Лектори от САЩ, Израел и Хърватска ще обучават учители от физкултура от областта, как да преподават баскетбол в часовете си. Спорта е средство за избягване на агресията в училище и за между културен диалог, обясни на семинар в ОУ „Кирил и Методи“ „Адам Хърли от САЩ. Хасковското школо е бенефициент по проект на организацията Peace Players International / играчи за мир по света/ финансиран от фондация „Ана Линд“ към ЕС.

В програмата на семинара е включена теоретична подготовка за родните физкултурници и практически занимания с топка в зала „Дружба“ този следобед. Утре ще има тренировки с децата на „Кирил и Методий“.

Помощници на американеца в мисията да ни укротят чрез баскетбол са израелката Карен Добт, както и хърватин, приятелски наричан от участниците- Вито. Той години наред бил треньор на хърватския национален отбор по баскетбол за жени.

Проект на фондация „Ана Линд“ по тази програма се изпълнява за пръв път в България, похвали се координаторът от ОУ "Кирил и Методий" Красимира Дамянова.

Г.Христов

Физкултурници от областта слушат с широко отворени очи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини