Хепатитът увътри МБАЛ с 229 бона. Война за боклука определя мнозинството в ОбС. Преглед на печата

Хепатитът увътри МБАЛ с 229 бона, пише във водещо заглавие на първа страница „Новинар юг”. Толкова пари чака болницата за епидемичната вълна. Лошата новина е, че не се знае кога ще дойдат парите – след 5 дни или след 2 месеца, оплаква се шефът на лечебното заведение д-р Тодор Пандов.

Работа има, безработицата расте, акцент от втора страница във вестника. Ситуацията нистина е парадоксална – повече обяви за работа, същевременно увеличаване на хората без препитание. От службата по заетостта обясняват феномена с освобождаването на сезонните работници.

Трети препълни рейсовете за Турция, друго заглавие от страницата. Причината всъщност са 4-те почивни дни.

Декларацията на Националното сдружение на общините в България публикува изданието на втората си страница. Тя е  адресирана до председателя на Народното събрание и омбудсмана Константин Пенчев. В нея кметовете настояват да се възстанови блокираният процес на финансова децентрализация, да се реши законово въпросът с блокирането на сметките на общините, да се промени законът за обществените поръчки и други актуални искания.

Още две доживотни присъди за Момата, водещо заглавие на 3-та. Серийният убиец от Хасково Недялко Димитров бе осъден във Варна.

Оправдаха бияч на инкасатор, той му се извини, друго заглавие от 3-та. Темата е мелето в Синята зона преди няколко дни.

Проблемът на икономиката ни е бедността, а не стабилността, твърди в интервю на 4 страница икономическият експерт Константин Проданов.

Преподавателската мафия не маха писмения изпит по история. Думите са на доц. Искра Баева, преподавател в Софийския университет. Интервюто с нея е на 6 страница.

Автобусните билети поскъпнаха, челен материал на първа страница в „Хасковска Марица”. Очаква се ново поскъпване на горивата, предупреждават превозвачи. А билетът до София вече е 19 лв., до Пловдив – 9 лв.

30-метровият трибагреник, който се развя от камбанарията на Ямача за днешния национален празник, е показан на голяма снимка на първа страница. „Новинар юг” също я показва на челно място на 1-ва.

Война за боклука определя мнозинството в ОбС, пише в акцента на втора страница в „Марица”. Според изданието мнозинството в Общинския съвет ще се определи по отношението към фирмата, която спечели конкурса за чистенето на Хасково. Кандидати са две фирми – „Титан” и „Грийнпартнърс”. Според вестника втората е на известния крал на боклука Румен Гайтански – Вълка, който бе прогонен от София, но пробва да превземе градовете в провинцията с подкрепата на ДПС.

Мошеник измъква от добри хора дребни суми, водещо на 3-та. Измамник, представящ се за учител в Долно Ботево, който е бил обран в областния град и няма пари да се прибере в селото, измъквал дребни пари от състрадателни хора. Истината лъснала, когато един от измамените срещнал мошеника, който бил мъртво пиян.

Новите промили на такса смет от май, предполага изданието в дописка на същата страница. Съдебно решение по казуса се чака най-рано през месец май. Обсъжда се вариантът какво ще стане, ако Темида утвърди новите, по-ниски промили, а някои хора вече са платили по-голямата сума.

Започват ежегодните пазарлъци за тока, темата е на цялата 4 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини