Починал българин в Либия, МВнР: Не е убит

Няма убит българин в Либия, съобщиха от Министерството на външните работи. Тялото на убит български гражданин, застрелян по време на размириците в Либия, е било занесено в Египет и предадено на отговорността на български дипломати в Кайро, съобщи агенция МЕНА.

Според информацията 61-годишният мъж е бил убит от един куршум. Тялото пристигна на границата на пункта Ал Салум, преди да бъде отнесено в болницата там.

Българското посолство е информирано за пристигането на останките, които по-късно е отнесено на летището в Кайро, за да бъде върнато в родината на мъжа.

От Министерство на външните работи уточниха за Агенция "Фокус", че починалият в Либия българин не е загинал в резултат на безредиците и не е бил убит от наемници в източния либийски град Бенгази. Д-р Крум Крумов е починал на 11 февруари от естествена смърт. От самото начало на кризата в Либия, МВнР съдейства за евакуацията на съпругата на починалия и на неговите тленни останки.

По-рано египетската официална информационна агенция МЕНА съобщи, че Шейсет и еднагодишен българин е бил убит от наемници в източния либийски град Бенгази. Според МЕНА мъжът е бил застрелян. Египетската информационна агенция не посочи нито на коя дата е бил "убит" българинът, нито при какви обстоятелства, отбелязва Франс прес.

Бенгази - вторият по брой на населението град в Либия, вече е под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини