Съдът пусна на свобода Алексей Петров. Преглед на националния печат

Алексей Петров.

„Новинар":

Съдът отмени домашния арест на Алексей Петров

Софийският градски съд замени на „подписка" мярката за неотклонение на Алексей Петров. Досега той се намираше под домашен арест. Магистратите решиха, че обвинението срещу Петров в ръководене на престъпна група между 2004 г. и 2010 г. е разколебано. Според твърденията на свидетели, заподозрените за участие в престъпната група, Трактора, Марчело Джотолов и Антон Петров - Хамстера се познавали помежду си, но нямало данни, че те са членували в нея.От съда сметнаха, че няма опасност Петров да се укрие или да извърши друго престъпление. Нямало категорични доказателства срещу него и по обвинението в разпространение на секретен доклад.От своя страна Петров заяви, че възнамерява да даде под съд десет медии за клевета. Той не уточни дали има държавни сред тях. Петров добави, че „няма лошо да се изяснява облика на управляващите чрез изнасянето на нови СРС-та". Това обаче се отразявало на репутацията му.

Белнейски.

„Дума":

Искат 200 000 лв. обезщетение за смъртта на сестрите Белнейски

200 000 лв. обезщетение за смъртта на сестрите Росица и Христина Белнейски поискаха от Пазарджишкия окръжен съд родителите на зверски убитите преди 5 години деца. Те бяха открити мъртви в местността Грамадите край Пещера и Брацигово.Първото заседание по делото бе вчера. Подсъдим остава единствено Лазар Колев, макар обвинението да твърди, че във фаталния ден е имало още един човек.

Адвокатите на обвинения поискаха отвод на наблюдаващия прокурор Димитрия Ганчева. Мотивите им бяха, че не са внесени 6 тома от доказателствения материал, които според тях съдържат оневиняващи по делото обстоятелства. Адвокатът на Колев Марин Марковски визира направени видеозаписи от Пещера и разпечатки на телефона му в периода 27-31 януари 2006 г. Адвокатите бяха категорични, че разпечатките доказват, че обвиненият не е бил в местността Грамадите по това време на годината.

Търг.

„Кремиковци":

Шутка за Кремиковци

Руска шегичка или арменски виц се оказа поредният трети опит за продажба на "Кремиковци"? Това се чудиха участниците във вчерашния търг за комбината. 5 минути преди да изтече крайният срок, се появи оферта. Шефът на шуменската фирма "Виктори Комерс" Георги Манчев хвърли бомбата с предложение от 396 млн. лв. Той обясни, че играе заедно с голям руски инвеститор, който е финансова институция. Но вместо квитанция за внесени 10% от цената за участие на търга, Манчев представи разпечатка от имейла си в abv.bg за превод от 20,2 млн. евро от Росбанк към Българската банка за развитие. Еуфорията обаче секна бързо. До 16,30 ч вчера не сме получавали пари за "Кремиковци", казаха от ББР. Манчев, който е бивш преподавател по научен комунизъм, пък обяви, че се отказва от търга.

Учебници.

 „Труд":

 В клас вече ще се учи като на кино

Часовете в клас вече ще наподобяват кинопрожекции. Такава възможност дават новите електронни учебници за V и VI клас на издателство "Просвета", които бяха представени днес. Идеята е чрез интересно преподаване с музика, филми и звук децата да се върнат в клас, а учителите да не разнасят от стая в стая стари прашасали карти, атласи и куп помагала.Новите учебници не отменят класическите. Те са тяхно копие, което се "проектира" на интерактивна дъска (но и тя не е задължителна), обясни Милена Константинова, отговорник на проекта на "Просвета".

Трусове.

„24 Часа":

Четвърти земен трус в Югозападна България

Четвърто земетресение е било регистрирано в района на град Петрич в 20:00 часа с магнитуд от 3-та степен по скалата на Рихтер, съобщиха от Европейския средиземноморски сеизмологичен център.Епицентърът на труса е на 11 км северозападно от Петрич и на 94 км от Солун. Регистрираната дълбочина е 2 км.По-рано днес бяха регистрирани още три земетресения в района на българо-гръцката граница.В 12:39 часа е имало трус с магнитуд от трета степен и епицентър на 10 км северозападно от Петрич.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини