Audi RS7 с 600 кончета?

Определено ще засенчи така BMW M5

От Audi обещаха, че ще разширят моделната си гама от 23 на 40 бройки, като по този повод от Инголщад планират да покажат разнообразни купета, софтроудъри, седани и т.н. S5, А5 и Q5 вече ги има, а наскоро се появи и А7. Междувременно се очаква вариант RS7, който ще се появи около 2 години след премиерата на А7.

И дали германците могат толкова да надпреднат с мощността на RS7, че напълно да оставят конкуренцията зад себе си? Според американското издание Road & Track слухът е, че Audi може да работят върху вариант на RS7 с мощност от 600 к.с. И ако това се окаже истина, то под предния капак би имало битурбо 4-литров V8 двигател. В такъв случай RS7 определено би превъзхождал следващия BMW M5, който ще получи 4.4-литров битурбо V8 и мощност от 570 к.с.

Дали обаче това е истина? Според предишни данни RS7 щеше да бъде оборудван с 5.2-литров V10 двигател, притежаващ мощност от 580 к.с. – какъвто в момента е ползван в S6. Съответно за предаването на въртящия момент и към четирите колела ще помага комбинацията от седемстепенна трансмисия с два съединителя и електронния диференциал.

Що се отнася до цялостния дизайн и стила на колата, то дизайнерският директор на Audi Щефан Зилаф още преди бе казвал, че спортните S и RS варианти в гамата на Audi ще имат повече промени спрямо стандартните спецификации . . . за разлика от сега. Той също така подчертава, че колите ще залагат на повече алуминий и въглеродни влакна в интериора, така че да се създаде усещането за спортен дух.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини