До 100 км/ч за под 3 секунди

Без съмнение Nissan GT-R е един от най-бързите автомобили на планетата, но дали една система за задвижване на четирите колела си заслужава при един истински расов суперавтомобил – титла, за която се борят само най-бързите и екстремните суперавтомобили, каквито са Bugatti Veyron и бъдещият SSC Ultimate Aero II.

Най-новото видео – ако е достоверно – определено дава добър отговор на въпроса, дали GT-R е истински суперавтомобил. Клипът показва новия Nissan GT-R, който прави тестове за ускорение, докато е внимателно следен от Кацутоши Мицуно.

Както знаем, фейслифтът на GT-R притежава мощен битурбо V6 двигател с 523 к.с. и въртящ момент от 610 Нм. Каросерията е станала по-аеродинамична, но към това налице е и нова система за лаунч контрол. Всичко това би трябвало да резултира в значително по-добри времена за ускорение.

Всъщност колко по-бързо? Според видеото ускорението до 100 км/ч отнема 3.046 секунди. Мицуно обаче бърза да подчертае, че пистата е било относително хладна и при по-топли условия времето би трябвало да падне под 3 секунди. Къде е това видео? Можете да го видите тук:

По принцип фейслифтът на Nissan GT-R дебютира по време на автомобилното изложение в Париж. Съответно колата може да се похвали с нова предна броня и интегрирани в нея дневни LED светлини, променена задна престилка, по-добър дифузьор,  както и нови лети джанти, обути в гуми Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST CTT. В резултат на всичко това аеродинамичното съпротивление пада на 0.26. Интериорът също е подобрен, като има повече карбонови компоненти, хромирани акценти, по-спортни седалки нови седалки, както и леко изменено арматурно табло.

И имайте предвид, че досега говорехме за данните на стандартния вариант на Nissan GT-R. А си имаме и по-спортни варианти.

SpecV има максимален въртящ момент от 632 Нм. Освен това получава по-добри спирачки, както и по-спортен вариант на системата за динамичен контрол.Това пак не е всичко. Идва и „баш” вариантът Club Track, който се завръща в моделната гама на компанията. Там нещата не са съвсем ясни, но определено динамиката е на още по-добро ниво.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини