Цветанов: Внимавайте в молове и гари. Вестниците в неделя

„24 Часа": Цветанов: Внимавайте в молове и гари

Хората трябва да бъдат бдителни и с повишено внимание на публични места като молове и гари, предупреди МВР шефът Цветан Цветанов.
Държавата ни е готова да реагира на евентуална терористична заплаха. Въпреки че към момента нямаме подобен сигнал, не бива да се успокояваме, допълни министърът. Той увери, че са предприети необходимите действия, актуализирани са плановете на МВР и ДАНС.
Обществото трябва да бъде спокойно, но службите - много мобилизирани. Работата им обаче остава незабелязана за обществото, за да не всява стрес и психоза, поясни Цветанов.
Много разчитаме на българските власти, заяви посланикът на Израел у нас Ноах Гал Гендлер в "Сеизмограф" по bTV.

„Труд": Отпуснаха 16 млн. лв. за нови 10 км от „Хемус"

Финансовото министерство отпусна 16 млн. лв. за изграждането на нови 10 км от магистрала "Хемус" от шуменския квартал "Макак" до с. Белокопитово. Това съобщи в Плиска вицепремиерът Симеон Дянков.
По думите му, средствата ще бъдат заделени от бюджета за 2011 г. Той уточни, че е избрана фирма-изпълнител и до няколко седмици трябва да се направи точен финансов анализ.
Изграждането на новата отсечка ще започне най-късно до пролетта.
„България вече излиза от икономическата криза и ни предстоят по-добри години благодарение на добрата ни финансова и икономическа политика", каза Дянков.
На въпрос има ли вероятност в последния момент да бъдат намерени средства за коледни добавки за пенсионерите, финансовият министър отговори категорично „не".

„Стандарт": Юзди на пенсиите до 2013 г.

Пенсиите няма да се вдигат до 2013 г. Това съобщи вчера шефката на НОИ Христина Митрева. Ръстът на парите за старост трябва да следва повишението на доходите в страната. А те също ще са замразени още 2 г. Никой не очакваше толкова сериозни последици от икономическата криза, обясни Митрева.
През 2009 г. например пенсиите бяха увеличени с 20%, но не и заплатите. Не е справедливо едното да става за сметка на другото, обясни тя.
Шефката на НОИ определи като грешка намаляването на осигурителната вноска в момент, когато икономиката ни е била във възход. Ако не го бяхме направили, сега щяхме да имаме резерви в системата, посочи Митрева. Вицепремиерът Симеон Дянков пък междувременно съобщи в Шумен, че възрастните тази година няма да имат коледни добавки към пенсиите.
По думите на Митрева около 400 000 от възрастните у нас получават пенсия под минималния размер от 136 лв. Почти всички от тях обаче са фермери, които са се осигурявали на доход от 65 лв. Ако в НОИ не действаше солидарният принцип, те биха получавали по 30 лв. пенсии, подчерта Митрева.

 „Труд": Станишев: АБВ е квазипартия

Няма да има разделение в БСП заради проекта на президента Георги Първанов АБВ. Това обяви вчера в Раднево лидерът на червената партия Сергей Станишев. Там той участва в тържествата по случай 100-годишнината на местната партийна организация.
Станишев обясни, че не знае колко депутати от левицата са поканени да се включат в проекта. "Но ако някой мисли, че ще има разделение в групата, просто не си правете илюзии. Вие какво си мислите, че ако Ламбо или Ивайло Калфин бъде поканен да участва, те ще забравят своите политически ангажименти към БСП. Хайде не се шегувайте!", категоричен бе лидерът на червените.
"Трябва да е ясно, че проектът трудно би могъл да бъде политическа алтернатива, защото това означава квазипартия. БСП е единствената реална алтернатива на ГЕРБ в момента", добави бившият премиер.

„24 Часа": Постоянен арест за общинския съветник Чамурджиев

Шокиран съм от това, което се случва, заяви в съдебната зала Венцеслав Чамурджиев.
Прокуратурата поиска постоянен арест за 50-годишният бизнесмен и общински съветник от Бургас по обвинение в лихварство, пране на пари и изнудване. Съдът уважи искането - така Чамурджиев остава за постоянно зад решетките.
Заседанието започна малко преди 17 ч., тъй като и магистратите, и адвокатът на Чамурджиев - Благой Потеров, късно получиха папките със събраните доказателства.
Сега разбирам, че Тодор е в основата на всичко, след ареста ние бяхме в една килия, не скри удивлението си задържаният. От искането на прокуратурата стана ясно, че 41-годишният Тодор Атанасов е основен свидетел.
Чамурджиев бе задържан в четвъртък с още 3-ма мъже - Тодор Овчаров, Георги Манчев и Тодор Атанасов. Първите двама вече са освободени срещу парична гаранциа от 2000 лв., последния бе пуснат след 24 часа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини