Мая предвижда трус до 3,5 по Рихтер у нас. Вестниците в събота

"Труд": Код "червено"! Тревога заради писмо с вратовръзка

Писмо от жена с подарък вратовръзка, получено в пощенски клон и адресирано до посланика на Израел у нас, предизвика суматоха и вдигна на крак спецслужбите в София.

"Днес вече има първи случай на предупреждение за бомба в писмо до посолството на Израел", обяви министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков. Заради възникналата извънредна ситуация той разпореди нивото на сигурност в "Българските пощи" да бъде повишено до най-високата степен код "червено".

Все пак Цветанов успокои, че засега основания за тревога няма.

Вчера в 9,30 ч служител на израелското посолство отишъл в пощенски клон №63 на бул. "Ген. Скобелев", за да вземе кореспонденцията на мисията. Върху едно от писмата, адресирано до посланик Ноах Гал Гендлер, пишело, че трябва да се отвори лично, защото е негова собственост.

Като видял издутия плик и указанията да се отвори само от адресата, човекът силно се притеснил и отказал да го получи. Още повече, че в Гърция върху колетите бомби също пишело да се отворят лично от получателя. Той уведомил служителите в клона, които се обадили в полицията и изразили съмненията си.

"Стандарт": Паника за колет с вратовръзки

Истерията с колетите бомби, които заляха Гърция през последните дни, се прехвърли и в България. Съмнения за изпратен взрив до посланика на Израел в София вдигна вчера на крак столичните антитерористи и сапьори.
Сигналът е бил подаден към 9,30 от пощенски клон 63 до НДК в София. Това станало, след като представител на мисията на Тел Авив у нас е отказал да приеме адресиран до посолството малък пакет. Той е посетил клона в четвъртък, но едва ден по-късно е подаден сигналът, разказаха криминалисти.

"Монитор": Борисов иска от Путин твърда цена за „Белене"

Премиерът Бойко Борисов ще поиска твърда цена за построяването на АЕЦ „Белене" от руския си колега Владимир Путин, който ще пристигне на 13 ноември на посещение в София. Това става ясно от стенограмата от последното заседание на правителството.

На него Борисов обяснил на министрите, че по „Южен поток" и „Белене" имаме подписани договори, които трябва да се изпълняват. Той добавил, че специално за атомната централа на масата ще бъдат поставени много въпроси, защото предишното правителство продължава да тръби, че договорът е за 3,97 млрд. евро. Според Борисов 

предишните управляващи умишлено пропускат

да кажат, че в подписания договор има около 500 млн. евро за консултантски услуги плюс 250 млн. евро теглен кредит от БНП „Париба", по който годишните лихви са 20 милиона.

"24 часа": Барозу пише на Борисов: Пускам пари за боклука

Първата фаза на проекта за завод за отпадъците на София ще бъде финансирана. Това уверение е получил премиерът Бойко Борисов в писмо от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

"Имам удоволствието да ви уведомя, че службите на комисията ще могат да дадат нашето съгласие за финансирането на първите важни компоненти на новата система, а именно основното депо за отпадъци и съоръженията за компостиране на биоразградими и градински отпадъци", пише в писмото. Бързото стартиране на депата ще прекрати наказателната процедура срещу България заради столичните отпадъци, заявява още шефът на Еврокомисията.

"24 часа": Депутат иска КАТ да не го глобява

Депутати и шофьорите на Националната служба за охрана да не се глобяват от КАТ в колите със сини лампи, ако нарушават правилата на пътя.

За това настоя депутатът от ДПС Четин Казак при гласуването на поправките в Закона за движение по пътищата от правната комисия в четвъртък.

"В КАТ да се създаде регистър на автомобилите със специален режим като тези на Народното събрание и НСО, за да се прекрати порочната практика всеки ден в гаража на парламента да пристигат фишове, които после някой трябва да обжалва", призова Казак.

"Монитор": 50 000 незаконни колекции у нас

Около 50 000 души у нас са собственици на колекции, в които има редки антични предмети. Едва 200 от тях обаче са регистрирали своите ценности в законовия срок от една година, който вече изтече. Това съобщи вчера прокурорът от ВКП Николай Соларов по време на семинар срещу трафика на древни предмети.

След изтичането на срока за регистрация всеки бизнесмен, хванат да притежава подобна колекция, ще носи наказателна отговорност.

„24 часа": Андрей Иванов получил 400 хил. лв. с измама, обяви РЗС

Шефът на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов е получил над 400 хил. лв. чрез фалшиви записи на заповед, съобщиха депутати от РЗС на пресконференция днес.

Те бяха поставили ултиматум на Андрей Иванов да подаде оставка до обяд, но тъй като това не стана, направиха публично достояние документи, уличаващи го според тях в данъчно престъпление заради получени доходи в особено големи размери, върху които не бил платил данъци.

Според депутата Емил Василев Иванов е извършил и документна измама заради предоставяне на два фалшиви записа на заповед. Единият е за 100 хиляди евро, което представлява качествена цветно копие, а другият за 40 хиляди евро - груб фалшификат. Ощетената фирма е "Искра-21" АД. Сумата от 400 хиляди лева е била служебно удържана от сметките на дружеството, преведена е по сметка на частен съдебен изпълнител, който от своя страна ги е превел на сметка на Андрей Иванов.

"Труд": Мая предвижда трус до 3,5 по Рихтер у нас

В близките 12 дни, но по-вероятно в следващите три денонощия, в България ще има земетресение с магнитуд от 3,5 по скалата на Рихтер.

Това съобщи вчера пред "Труд" екстрасензорката Мая Попова. Чрез болкови сигнали по тялото си тя предвижда бъдещи трусове. Според усещанията на Мая става дума за няколко застрашени района и по-точно за Централна, Западна и Югозападна България.

Екстрасензорката смята, че трус се задава и в Турция. Прогнозата е западните части на съседката ни до 3 дни да се разлюлее от земетресение с магнитуд до 5-а степен по скалата на Рихтер. Пак до 3 дни е възможен трус в Централна и Северна Гърция със сила от 5 по Рихтер.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини