BMW 6-Series в Мисията невъзможна 4?

Следващото поколение на BMW 6-Series е доста близо до нас, като премиера в началото на 2011 година изглежда доста възможна. Досега видяхме замаскирани прототипи и на купето, и на кабриолета, а по време на автомобилното изложение в Париж баварците показаха концептуална версия на модела.

Сега идва нещо по-пикантно около колата. Оказва се, че BMW 6-Series може да участва редом с Том Круз в четвъртата серия от популярния филм Мисията Невъзможна. Снимките по проекта текат в момента в Дубай и Великобритания, като се говори, че новата „шестица” ще бъде използвана в няколко автомобилни гонки . . . В интерес на истината наскоро BMW проведоха специално събитие за силно отбрани гости, на които е бил представен новият кабриолет 6-Series, като се говори, че и Том Круз е бил там.

Междувременно преди няколко седмици в интернет се появи любопитно изображения на бъдещия 6-Series кабрио, като снимката бе направена отдалеч и не бе особено качествена. За сметка на това обаче колата бе без обичайния си камуфлаж.

По принцип следващото поколение на спортния баварец едва ли ще бъде разкрито преди автомобилното изложение в Женева през 2011 година, но концептуални тестови версии на модела гастролират от известно време из Европа, като на няколко пъти бяха хващани от шпионски фотографи. И докато първоначално се предполагаше, че подобно на наскоро представения Z4 новият 6-Series също ще бъде със сгъваем метален покрив, то в крайна сметка изглежда, че моделът ще си бъде стандартен кабриолет с мек покрив.

Що се отнася до дизайна, не е изключено концептуалният BMW CS от 2007 година да изиграе решаваща роля, въпреки че и показания преди няколко месеца BMW Gran Coupe също ще бъде източник на вдъхновение.

По време на автомобилното изложение във Франкфурт миналата година шефът на BMW за САЩ Джим О’Донъл коментира, че „6-Series е най-добре изглеждащият модел BMW в последните години. Наистина е страхотен.” О’Донъл също така разкрива, че колата ще притежава изключително плавни и органични линии. Той признава, че задницата на настоящото поколение ражда доста смесени мнения.

В интерес на истината сегашният 6-Series се доказа като огромен успех, като продажбите за 2008 година бяха 20 000 бройки. От BMW не желаят да рискуват с продажбите на следващото поколение, така че при завършването на дизайна му специалистите ще се постараят да сведат до минимум противоречивите детайли. Начело на дизайнерите, работещи по проекта, е небезизвестният Адриан ван Хойдонк. Очаквайте BMW 6-Series през първата половина на следващата година. Все пак настоящото поколение получи своя фейслифт едва преди две години . . .

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини