Следващият Mercedes S-Class с радикален интериор

Mercedes-Benz вече работят по следващото поколение на своя флагман S-Class, като лимузината се очаква да се появи по някое време на 2013 година. Според най-новите данни колата ще притежава серия дебютиращите за немския производител системи, включително и радикално различен интериорен дизайн.

S-Class винаги е служел като платформа за нови технологии и следващото поколение в никакъв случай няма да се цепи от тази традиция. И не само че ще има редица системи за сигурност (както активното окачване PRE-SCAN), но освен това колата се очаква да притежава първата plug-in хибридна система за Mercedes – такава, каквато бе показана при миналогодишния прототип Vision S500.

Нека се фокусираме обаче върху интериора. Главният интериорен дизайнер в Mercedes-Benz Хартмут Синквиц е разкрил, че новият автомобил ще има осезаеми промени по интериорното пространство, като в последствие тези новости се очаква да се пренесат и при останалите представители на моделната гама на германците. Стилът като цяло ще бъде заимстван от концептуалния F800 Style, но най-голямата промяна ще бъде новият интерфейс, който включва и нов начин за управление на системата COMAND. Технологията ще залага на серия камери, които постоянно следят движенията на ръцете на водача и ги превръщат в команди.

„Дизайнът определено е много напредничав” – обяснява Синквиц. „В повечето дизайни има аспекти, които трябва да пренесеш и задължително да ползваш – винаги има някой ключ или нещо такова, което ти се налага да ползваш поради ценови или чисто маркови съображения – но това ще е различно. Това е изчистен дизайн.”

Според предишни материали новият S-Class може да ползва нов, по-модерен интерфейс, наречен SERVO-HMI (Human Machine Interface). Показана за пръв път в прототипа F700 от 2007 година, системата притежава виртуален асистент, който отговаря на човешката реч и дори може да води прост разговор.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини