Опразват селото на митничарите. Вестниците в неделя

„Стандарт": Сергей показа зъбки на Първанов

След като първоначално подкрепи президентския проект, вчера соцлидерът обърна палачинката. "Без БСП нищо не може да стане вляво. Партията не може да бъде нечий електорален резервоар, да играе по нечия свирка, нито да е украшение за хора, които припълзяват към авторитета на президента", обяви от трибуната на 47-мия конгрес Станишев.
Той заяви, че изпитва неудобство да коментира нещо, което не съществува. "В същото време обаче този проект е една от най-дискутираните теми в средите на левицата", каза бившият премиер. Той се зарече да няма милост към предателите в БСП. Конгресът мина вяло. Oт 7 часа заседание два бе речта на лидера. Социалистите се вълнуваха повече от изложението "Стройко" в НДК.


„Стандарт": Борисов: Идат инвеститори

Втори завод за производство на фармацевтични продукти за ветеринарната медицина и биотехнологии откри "Биовет" в Разград. Компанията, която е дъщерно дружество на "Хювефарма", стартира строеж на промишлени мощности на стойност 50 милиона лева. "Това са не само вложени пари, това са нови 220 работни места, износ и постъпления в бюджета", заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на първата копка на новоизграждащото се предприятие. "Ниските данъци, фискалната стабилност и високата оценка на ЕС и САЩ, които правителството получава заради политиката си, са предпоставка за икономически растеж. Догодина ще е по-добра за България, защото инвестиции - наши и чужди, идват в страната", каза още премиерът на първата копка. "Близо 99% от произвежданата продукция в България на "Биовет" отива за износ, като 65 на сто от нея е за САЩ и Западна Европа. Това трябва да говори на специалистите, че продуктите на "Биовет" не са за подценяване", допълни Кирил Домусчиев, председател на Надзорния съвет на "Биовет" АД.

„24 Часа": Венецианската комисия каза „Да" на закона „Попова"

Венецианската комисия одобри законопроекта за отнемане на имущество, придобито посредством престъпна дейност, съобщи министърът на правосъдието Маргарита Попова, цитирана от „Дарик".
"Законопроектът беше приет единодушно от всички членове на комисията, които казаха "да" за това, че са намерени гаранции, за това, че гражданите трябва да са спокойни, че никой няма да пострада, а този закон е предназначен за борба с организираната престъпност", допълни Попова.
Венецианската комисия останала без забележки по законопроекта, дори отбелязала, че този механизъм е добро оръжие за страната ни.

„24 Часа": Опразват селото на митничарите

Митничарското селище започна да се опразва. Собствениците на заплашените от премахване вили край яз. "Ивайловград" вече изнасят покъщнината си. Опразнена е и селската лавка.
Инспектори обикалят вилите и им лепят заповеди за събаряне.
Незаконното вилно селище Ставри Димитрово се прочу след проверка на данъчните. То липсва на картата на България, но пък пътят до него е ремонтиран с европари. За целта през 2007 г. са отделени 600 000 лева по програма ФАР.
В началото на отбивката от главния път Любимец - Ивайловград табела указва, че това е "проект за развитие на екотуристическа дестинация язовир "Ивайловград" по програма "ФАР - трансгранично сътрудничество". Проектът е за "ремонт на съществуващ път и изграждане на място за отдих". Шосето е било ремонтирано според проекта от 2007 до 2008 година.

„Труд": Служителите на МВР твърдо решени за протест

"Твърдо решихме да протестираме. Няма да е обикновен протест за един ден. Но все още обсъждаме начините и от кога да започнат действията ни. Конкретните искания ще издадем в специален документ. Едни от основните ни искания са да бъдат приети предложенията ни в Закона за МВР и да участваме в националния съвет за тристранно сътрудничество. Исканията не са обвързани със социални придобивки и финансови параметри. Няма да протестираме за невъзможни заплати, а за това да ни се осигурят условия за труд и адекватна политика по отношение на служителите."
Това заяви днес зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Галентин Грозев. Полицаи от цялата страна се събраха вчера на съвещание в Панагюрище, за да обсъдят как да преминат протестните им действия. Дебатите ще продължат и утре.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини