Renault Concept DeZir предизвиква желание

От Renault показаха концептуалния си модел DeZir по време на провеждащото се в момента автомобилно изложение в Париж. Това е един от изцяло електрическите модели на френската компания, като за него бе разпространена информация още преди няколко месеца.

DeZir е първата дизайнерска студия, създадена под ръководството на новия шеф-дизайнер на Renault - Лоренс ван ден Акер. DeZir се произнася по същия начин, както и френската дума за желание - desir. Целта на създаването на колата е именно да провокира такава емоция. Затова допринасят специфичният дизайн на вратите и на целия екстериор, както и стилът на интериора, решен в бяло.

DeZir представлява двуместно купе със средно разположен електромотор и батерия, монтирана зад двете седалки. Електромоторът е с мощност от 150 к.с. и 226 Нм максимален въртящ момент и се зарежда посредством 24-киловатова литиево-йонна батерия. При еднократно зареждане автомобилът може да измине около 160 км.

Купето има впечатляващ коефициент за челно съпротивление от 0.25, което му позволява да развива скорост от 0 до 50 км/ч за 2 секунди и от 0 до 100 км/ч – за 5 секунди. Що се отнася до максималната му скорост, тя е 180 км/ч.

Концептуалният Renault DeZir получава и система за възстановяване на кинетичната енергия, която допринася за по-бързото ускоряване. Тя се регулира посредством натискането на бутон, разположен на волана.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини