Автокрадец №1 на свобода да прави зимнина

Софийският окръжен съд освободи от ареста известния като автокрадец №1 Радослав Цукровски - Чичо Цък, арестуван при предаването на откуп за краден джип.
“Моля уважаемите съдии да ме пуснат под домашен арест, за да мога да се грижа за болните си майка и баба! Ще бъда в къщата на майка си в село Долно Камарци и ще й помагам в подготовката за зимата - в цепенето на дърва за огрев и затварянето на буркани”, това прочувствено обяви в последната си дума пред магистратите вчера Чичо Цък, цитиран от вестник "Труд".

Цукровски и съучастникът му Петър Георгиев - Чичо Пери бяха задържани при специализирана полицейска операция на 22 април т.г. в района на Елин Пелин при предаването на откуп от 2200 лева за откраднат джип. Тогава от полицията съобщиха, че през март Чичо Цък е бил обявен за издирване, след като не се върнал от отпуска в затвора, където изтърпявал 6-ата си поред присъда за друга кражба на кола. Оставало му да излежи още година в килията.

С думите си Цукровски трогна магистратите и те го пуснаха под домашен арест.
Адвокатът му Евгени Начев пък е категоричен, че парите, споменати в разговорите, записани със СРС, между Чичо Цък и Чичо Пери всъщност били цената на разсад за картофи. По думите на адвоката Цукровски дал разсад на съучастника си, който искал да става картофопроизводител. Затова и бил разговорът за парите, които Георгиев му дължи.

Според магистратите през петте месеца, докато Чичо Цък бил в ареста, е изтекъл разумният срок за задържането му. Освен това не бил открит и физическият извършител на кражбата.

Радослав Цукровски и брат му Юри Цукровски са емблематични за подземния свят, свързан с кражбите и търговията с крадени автомобили. През 2003 г. тогавашният главен секретар на МВР генерал Бойко Борисов заяви: „Защо са ни анализи, когато Цукровски са на свобода”.

Чичо Цък e­ роден на 20 ноември 1971 г. в София. Майка му Димитринка Цукровска преди години беше програмистка в електронноизчислителния център на КАТ. Няколко години по-късно Цукровски вече има над 80 висящи дела и само една присъда, но за друго - притежаване на фалшива шофьорска книжка.
Като юноша той започнал с лади и жигулита, но сега е виртуоз в отварянето на БМВ-та, мерцедеси и поршета. Известен е като Чичо Цък заради майсторлъка си да отваря за 8 секунди БМВ и за 4 минути "Мерцедес" с последен модел аларма.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини