Цветанов направил БГ-Аватар за 200 бона

Защо късометражен филм от 15 минути е струвал на МВР 200 хиляди лева? Такова питане отправи днес към вътрешния министър Цветан Цветанов депутатът от РЗС Емил Василев. Според хората на Яне, филмчето с цел да върне нашенците от чужбина е заснето от "непозната на киносредите фирма" и с огромен бюджет. Василев допълни, че никъде не е видял конкурсна процедура за заснемането на лентата, нито пък клипове или билбордове за кампанията, предаде АСН.

"Обяснете ми как са платени 200 хил. литра бензин - с тях може да се обиколи повече от половината земно кълбо? Какъв е този хонорар от 60 000 лв. и 22 хил. лв. за нощувки?", запита Василев.

Вицепремиерът Цветан Цветанов обаче направи пълен отчет за средствата и даде да се разбере, че няма данни за нарушение. МВР шефът уточни, че парите идват от Европейския център за подпомагане на връщане на чужденците и всяка стотинка е одобрена от Европейската комисия.

"Сумата е 180 хил. евро и проектът е изготвен след мнението на оценяваща комисия, която е одобрила всеки разход. Цветанов допълни, че филмът е част от кампания и конкурсът за участие е публично оповестен.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини