BMW с нови модели и двигатели в Париж

От BMW разпространиха детайлни данни за своите модели, които ще представят на тазгодишното издание на автомобилното изложение в Париж.

Освен че на автосалона ще се осъществи световната премиера на концептуалния 6 Series Coupé, на кросоувъра X3 и 5-Series Touring, немският производител ще покаже и нови двигатели, системи за едновременно задвижване на четирите колела и телефонни технологии, предназначени за 5-Series и версията Efficient Dynamics на X3.

От немската компания ще представят и стандартното електромеханично сервоуправление Servotronic (чрез него се регулира управлението в зависимост от скоростта). Германците ще предлагат на потенциалните купувачи на X3 и опцията Drive Dynamic Control (динамичен контрол на управлението), адаптивни предни фарове, HUD дисплей и камера за задно виждане.

Вариантът EfficientDynamics на X3 получава технологията stop-start, както и шестцилиндров двигател, свързан с осемстепенна автоматична трансмисия.

От BMW ще покажат на автомобилното изложение в Париж и няколко нови двигателя, предназначени за представителите на 5-Series, сред които са 3-литров редови шестцилиндров 525d агрегат с мощност от 204 к.с. и 528i агрегат с мощност от 258 к.с., с който ще бъде оборудвано комбито Touring. От компанията ще предлагат на потенциалните купувачи на версиите седан и Touring на 5-Series и битурбо шестцилиндров 535d дизелов двигател с впечатляващата мощност от 300 к.с.

Вариантът на 5-Series седан и Touring, наречен xDrive, е оборудван със система за едновременно задвижване на четирите колела. От компанията предлагат на заинтересованите избор между два двигателя 535i и 530d, които ще бъдат представени официално на автосалона. Gran Turismo, както и седанът 550i, също ще имат xDrive вариант.

5-Series получава екстри като автоматично отваряне и затваряне на вратата на багажника (тази опция ще започне да се предлага от второто тримесечие на 2011 година), както и технологията ConnectDrive с възможност за интегриране на Blackberry и iPhone. Посредством ConnectDrive водачът може да чете и диктува email-и, докато е седнал удобно на седалката си, а същевременно возещите се отзад могат да използват безжичен достъп до интернет. Засега няма данни колко ще струва всичко това.

Има и новости за M3 – той ще може да се похвали със значително подобрена динамика и обновен интериор. От компанията ще покажат в Париж и пакета M-sport, предназначен за вариантите седан и Touring на 5-series, както и за SUV модела X3.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини